Андрей (68 г) и Такухи (72 г.) - от арменски “кралица” са заедно от 32 години. Оттогава тя плава с него в живота и всяка година поне веднъж по Дунав, на традиционната Tour International Danubien (Международна регата по Дунава).

На шапката на Андрей има дървени плочки, които сам е издялкал от чемшир. Най-хубавият материял за дърворезба, според него. Плочките са мемориални - за някои от изданията на TID и няколко, с които изписва имена - на скъпи хора, които двамата с Такухи са загубили през годините. Едното от имената е на Аврам - синът им. 

Снимка: Миряна и Йоана Георгиеви

Директорът на музея в Русе (откъдето са двамата) поискал шапката на Андрей за експонат. Той му отвърнал, че ще заръча на жена си да му я даде, ама след поне трийсет години, като умре. И му пожелал дотогава все още да е директор.

Двамата са с изключително актрактивни визии, но ако някой им направи снимка, трябва да им я прати на пощенския адрес - "електрония никой не го гледа".

“Стой сега за малко, понеже виждам, че обичаш красиви неща. Един колега от Видин ми подари снимка на Баба Вида, ама такава, каквато вече не можеш да направиш. Затова ще ти я покажа, да си я снимаш от моята. Две дървета е отнесла реката и повече никой никога няма да види Баба Вида така, както ще ти я покажа сега.”

Разгледайте Галерията, за да видите този уникален кадър и вие. 

Още силни истории за двойки, които се обичат, прочетет тук: