"На днешния ден си отиде!" - отбелязва годишнина от смъртта на майка си Александра Сърчаджиева. Актрисата сподели снимка с майка си в своя Инстаграм, на която и двете са усмихнати. Пепа Николова си отиде на 22 септември 2006 г. 

"Обичам те много, Пепа, и ужасно ми липсваш" - написа Алекс към кадъра  и добави много сърчица към емоционалния си пост. 

 

Талантът на голямата българска актриса Пепа Николова е забелязан през 1965 г. от Петър Слабаков и режисьорите Ирина Акташева и Христо Писков. Те я канят да се снима в главната роля в „Понеделник сутрин". Филмът е забранен и остава невидян от публика до 1988 г., когато Съюзът на българските филмови дейци ѝ присъжда – с 22 години закъснение – наградата за най-добра женска роля.

 

Много популярна я прави ролята ѝ на циганката Джалма, влюбена в „бате Серго“ (Стефан Данаилов) в една от сериите на „На всеки километър“ през 1969 г.

Във филма „Вампири, таласъми“ Пепа Николова играе заедно с дъщеря си Александра.  

 

 

"Хората, които сме загубили, продължават да ни помагат" - споделя в интервю за предаването "120 минути" тя. Издава също и че не е загубила връзка с нея:

 

Говорим си. Много неща си казваме – някой път я моля за съвети, моля я за помощ. Аз смятам че хората отиват на друго място, по-хубаво от това, но те продължават да ни помагат.

 

Младата жена е вярва, че когато някой си отиде от този свят, той не престава да е част от живота ни, а продължава да бди над нас и да ни пази в трудни моменти. Самата тя е усещала подобна подкрепа в живота си неведнъж.

"Вярвам в това. Дори да е някакъв вид спасение. Това е моето спасение!"

Снимка: Getty Images