На 6 януари се навършиха две години от смъртта на актьора Иван Ласкин, когото повечето българи познават от сериала „Васко да Гама от село Рупча“ от 1986 г. Паметта му беше почетена от много негови познати и колеги, включително от приятелката му Александра Сърчаджиева:

Алекс, която имаше връзка с актьора от 2006 г. до смъртта му през 2019 г., написа пълен със скръб пост във Фейсбук, от който става ясно, че все още не може да свикне с мисълта за ненавременната му смърт:

„И болката е все така смразяваща, а липсата ТИ ужасяваща!!! Аз продължавам да те чакам на този диван и с надежда да гледам към вратата!!!“, написа Алекс Сърчаджиева. Тя остави посланието си като текст към споделен пост от миналата година, в който също изразява страданието и любовта си към мъртвия актьор.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен приятелката му, почит към актьора изрази и Илия Лингорски, който също участва в култовия български сериал „Васко да Гама от село Рупча“:

Иван Ласкин беше приет в болница на 28 декември 2018 г. и поставен в изкуствена кома заради чернодробна недостатъчност. Актьорът почина в първите дни на 2019 г. Няколко поколения българи, израсли със сериала и с героя на малкия Иван Ласкин, бяха потопени в скръб. Мъжът си отиде едва на 48 години.