Мама + Татко = София - написа дъщерята на Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева в пясъка.  Надписът беше по средата на красива рисунка на момиченце с дълга коса и рокля.  

Дъщерята на актьорите нарисува фигурата само с пръсти.  

Майка и дъщеря се радваха на слънчевите лъчи край морето и дори си намериха нов приятел - лисица. Актрисата сподели кратко видео, в което се вижда как хранят дивото животно с месо.  

На 6 януари се навършиха две години от смъртта на актьора Иван Ласкин, когото повечето българи познават от сериала „Васко да Гама от село Рупча“ от 1986 г.  

"Болката е все така смразяваща, а липсата ТИ ужасяваща!!! Аз продължавам да те чакам на този диван и с надежда да гледам към вратата !!! Толкова много те обичам Иване !!! Толкова мнооооооооооогоооооооо!!! Ужасно боли..... боли неистово от Липсата ти!!!! Прегръщам те, Мило Мое Момче.... там, някъде, сред поляна от светулки" - сподели тогава емоционален пост Александра Сърчаджиева. 

Иван Ласкин беше приет в болница на 28 декември 2018 г. и поставен в изкуствена кома заради чернодробна недостатъчност. Актьорът почина в първите дни на 2019 г.

Няколко поколения българи, израсли със сериала и с героя на малкия Иван Ласкин, бяха потопени в скръб. Таткото на София си отиде едва на 48 години.