Аксел Роуз произнесе трогателна реч в памет на покойната Лиса Мари Пресли, чиято смърт беше обявена по-рано този месец.

Роуз също така изпълни соло версия на пиано на класиката на Guns N' Roses от 1991 г. November Rain пред събралите се, сред които бяха майката на Пресли Присила, фронтменът на Smashing Pumpkins Били Корган, Аланис Морисет и херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън, пише още БГНЕС.

Снимка: Getty Images

По време на службата Аланис Морисет изпя песента Rest - песен, която първоначално представи по време на шоуто, посветено на живота на покойния фронтмен на Linkin Park Честър Бенингтън през 2017 г. - докато Корган изпълни песента на Smashing Pumpkins To Sheila, взета от албума на групата Adore от 1998 г.

Снимка: Getty Images

"Знаех, че ако ме поканят, трябва да дойда на тези церемонии", каза явно развълнуваният Роуз. "Не бях планирал да говоря и когато ме помолиха да го направя едва намерих думи", допълни рокаджията.

"Чувствам се така, сякаш трябва да й говоря като сега, че съм тук и да й разказвам колко прекрасни са всички", продължава той. "Никога и през милион години не съм си представял, че ще пея тук и особено при тези обстоятелства. Това е наистина опустошително и съм сигурен, че е мъчително за всички тук и за всички засегнати".

Роуз завърши триминутната си надгробна реч с думите:

"Лиза е обичана и липсва на мнозина и ще продължи да бъде обичана и липсва на всички, чийто живот е докоснала. Благодаря ви".

Вижте повече за Лиса Мари Пресли в следващото видео: