Дъщерята на музикалната икона Елвис Пресли почина на 54-годишна възраст. Тя е единствената дъщеря на легендарния музикант и бе наследила музикалния му талант. Но много често хората я свързваха преди всичко със звездните ѝ бракове.  

През май 2021 г тя приключи официално с четвъртия си брак.

53-годишната тогава Лиса Мари Пресли се разведе с бившия си съпруг, китариста Майкъл Локууд. Двамата бяха разделени 5 г. преди официалния развод.

Лиса и Майкъл се женят през 2006 г. в Япония. Любопитен факт е, че на сватбата на Лиса Мари Пресли кумуваше първият ѝ съпруг - Дани Киоу.

През 2008 г. тя ражда двете си дъщери, близначки. Те са и първите деца на Майкъл Локууд, а за Лиса са и трето и четвърто. 

След развода тя отказва да позволи на съпруга си да се среща с дъщерите им, тъй като е намерила стотици изображения с детска порнография на компютъра му.

От своя страна, Майкъл Локууд поиска съдът да му даде пълно попечителство над момичетата, защото бившата му съпруга имала история със злоупотреба с наркотици и било възможно да се върне към вредния навик. 

Китаристът поиска от съда да отнеме правата на Лиса, когато почина 27-годишният ѝ сина Бенджамин. Той е нейно второ дете от първия й брак. 

ПЪРВИ БРАК - Дани Киоу (от 1988 г. до 1994 г.)

Първият съпруг на Лиза е и най-малко известният. Двамата сключват брак на 3 октомври 1988 г. Дани е певец, също като нея.

През 1989 г. се ражда дъщеря им Даниел, която в момента е модел и е известна с второто си име – Райли.

Снимка: Getty Images

През 1992 г. се ражда синът им Бенджамин. Младият мъж се самоуби през лятото на миналата година с огнестрелно оръжие. Той остава и най-голямата любов на Лиса.

Години преди смъртта му, в Деня на майката, двамата си правят еднакви татуировки на краката. Избират келтски възел, който символизира, че ще бъдат свързани завинаги.

"Избрахме го, за да символизира нашата вечна любов и вечна връзка“ - пише 2 години след самоубийството Лиса. 

Самоубийството на младежа беше истински шок за семейството. По-късно стана ясно, че момчето се е борило с депресия, която се е изострила след началото на пандемията от COVID. Може би това е причината да посегне на живота си. Аутопсията е показала, че в момента на смъртта му в кръвта му е имало голямо количество алкохол и кокаин.

Самоубийството на младежа било истински шок за семейството. По-късно става ясно, че момчето се е борило с депресия, която се е изострила след началото на пандемията от COVID. Може би това е причината да посегне на живота си. Лиса Мари Пресли сподели, че винаги ще бъде в траур.

 

ВТОРИ БРАК - Майкъл Джексън (от 1994 г. до 1996 г.)

През 1994 г. Лиса Мари Пресли набързо се развежда с Дани Киоу и само 12 дни по-късно сключва брак с музикална легенда, не по-малко известна от собствения ѝ баща – Майкъл Джексън.

Лиса е почитателка на музиканта още от дете и първата им среща изобщо е била на негов концерт, когато Майкъл е бил на 17 години, а Лиса само на 7.

Снимка: Getty Images

Двамата се женят на тайна церемония през 1994 г., след като Майкъл я е попитал дали ще имат деца и тя се е съгласила. Известно време след брака им Джексън отново е попитал за деца и тя му е отказала.

В интервю за Опра Уинфри Лиса признава, че е обещала деца на Майкъл Джексън, но след това се е отметнала от думите си. По време на краткия им брак жената е станала свидетел на саморазрушителното поведение на изпълнителя и не е искала да има деца с него, защото се е притеснявала, че бракът им няма да издържи дълго и децата ще бъдат въвлечени в битка за попечителство.

И наистина, още през 1996 г. тя подава молба за развод. 

ТРЕТИ БРАК - Никълъс Кейдж (от 2002 г. до 2004 г.)

През 2000 г. Лиза е сгодена за друг мъж, но бързо прекратява връзката си с него, след като на парти се запознава с актьора Никълъс Кейдж.

Снимка: Getty Images

Двамата сключват брак през август 2002 г. и само два месеца по-късно актьорът подава молба за развод. Процедурата обаче се проточва до 2004 г.

Това е най-краткият брак за Лиса, но не и за Никълъс Кейдж. Актьорът привлече медийното внимание през 2019 г., когато поиска анулиране на брака си с Ерика Койке едва 4 дни, след като той беше сключен.

Лиса Мари е колабирала в дома си в Калифорния. Въпреки помощта на спешен екип, медиците не са успели да я спасят. 

„С натежало сърце трябва да споделя съсипващата новина, че красивата ми дъщеря Лиса Мари ни напусна. Тя беше най-силната и любяща жена, която познавах", съобщи в изявление майка й.