Откакто Краля на попа почина, историите за странното му поведение не пресъхват. Постоянно се появяват нови и нови доказателства за ексцентричността на изпълнителя. Тази седмица се появиха записи, в които Джексън признава колко много е искал деца и колко е бил разочарован, когато първата му съпруга му е казала, че тя не иска.

Лиза Мари Пресли
Снимка: Getty Images

Майкъл Джексън и Лиза Мари Пресли се женят на тайна церемония през 1994 г. и изпълнителят признава в записите, че още преди да сключат брак, той я е попитал дали ще имат деца и тя се е съгласила. Въпреки това, известно време след брака им, Джексън отново е попитал за деца и тя му е отказала.

Майкъл Джексън и съпругта му по това време в музикално видео
Снимка: Getty Images

Дотук това не е нова информация, тъй като преди време, в интервю за Опра Уинфри, дъщерята на Елвис Пресли призна, че е обещала деца на Майкъл Джексън, но след това се е отметнала от думите си. По време на краткия им брак жената е станала свидетел на саморазрушителното поведение на изпълнителя и не е искала да има деца с него, защото се е притеснявала, че бракът им няма да издържи дълго и децата ще бъдат въвлечени в битка за попечителство.

Снимка: Getty Images

Новата информация, която разкриват записите, предоставени от близкия приятел на Майкъл Джексън равин Шмулей Ботъч, е реакцията на легендарния изпълнител. Когато Лиза Мари Пресли му е заявила, че не иска да има повече деца (тя вече е била майка от предишен брак), Джексън започнал да се разхожда навсякъде с кукли бебета, с които се държал като с истински деца. Освен това редовно избухвал в сълзи.

 

Тя ми обеща, че веднага, след като се оженим, ще имаме деца”, казва покойният певец в един от записите. “Така че сърцето ми беше разбито, ходех през цялото време с тези кукли и плачех. Толкова много исках да имам деца. Бях решен да имам деца.

Майкъл Джексън с децат си Майкъл Младши (ляво), Парис (център) и Принц Майкъл Младши II (най-отпред)
Снимка: Getty Images

През 1996 г. Джексън и Пресли се развеждат. По-късно същата година големият музикант се жени за Деби Роу, от която има две деца - Майкъл Младши и Парис. По-късно Джексън става баща на още едно дете от сурогатна майка, което кръщава Принц Майкъл Младши II.

Майкъл Джексън понесе сериозни критики, след като показа най-малкия си син през балкона
Снимка: Getty Images

Днес децата на Джексън помнят баща си предимно с добро. Наскоро дъщеря му Парис разкри, как баща им всячески се е опитвал да им даде щастливото и нормално детство, което самият той никога не е имал.