Лиза Мари Пресли сподели възторга си от изпълнението на Остин Бътлър, който пресъздава баща ѝ Елвис Пресли в биографичен филм на Баз Лурман.

В интервю пред "Холивуд рипортър" актрисата определи филма за Краля на рока като впечатляващ и "абсолютно възхитителен" и заяви, че Бътлър е свършил чудесна работа, за да покаже сърцето и душата на нейния баща.

"По моето скромно мнение представянето му е безпрецедентно. Най-накрая образът на баща ми е предаден точно и с уважение. Ако Остин не получи "Оскар", ще си изям крака", каза Лиза Мари Пресли.

Филмът на Баз Лурман разказва за кариерата и преживяванията на Елвис Пресли, както и за проблемната му връзка с мениджъра му Том Паркър (изигран от Том Ханкс). Филмът обхваща 20 години от живота на легендата.

Това е първият пълнометражен режисьорски проект на Лурман след излизането на "Великият Гетсби" през 2013 г. Публиката познава работата на режисьора и от "Мулен Руж" с Никол Кидман и Юън Макгрегър и "Ромео и Жулиета" с Леонардо ди Каприо и Клер Дейнс.

Филмът на Лурман не е първият опит да се направи филм за Пресли. През 2005 г. се появи телевизионен филм, озаглавен "Елвис. Ранните години" с Джонатан Рийз Майерс в ролята на музиканта. Във филма "Елвис" от 1979 г. певецът е изигран от Кърт Ръсел.

Световната премиера на биографичния филм на Баз Лурман ще се състои на филмовия фестивал в Кан, пише още БГНЕС.