През юни очакваме да излезе новият филм за великия музикант Елвис Пресли. Във филма на Баз Лурман участват Том Ханкс и Остин Бътлър. Един от първите зрители на лентата е била 54-годишната Лиза Мари Пресли, която е единствената дъщеря на Елвис. Тя е останала много доволна, но има едно нещо, за което съжалява – че синът ѝ Бенджамин не е жив, за да го види.

28-годишният Бенджамин Киоу беше намерен мъртъв в следствие на огнестрелна рана през юли 2020 г. Заключението на разследващите тогава беше, че младият мъж сам е посегнал на живота си.

„Не мога да кажа много, защото сега и завинаги ще съм в траур заради загубата на сина си“, написа Лиза Мари Пресли в Инстаграм. „Тази скръб, която разруши и разби сърцето и душата ми ме е погълнала цяла. Не отделям време на почти нищо друго, освен на останалите си три деца. Въпреки това успях да гледам филма на Баз Лурман вече два пъти и той е най-малкото впечатляващ.“

Филмът „Елвис“ на Лурман е 14-ият, посветен на легендарния музикант. Според дъщеря му обаче е единственият, който напълно е уловил духа на Елвис Пресли. Най-вече благодарение на играта на 30-годишният Остин Бътлър, който изпълнява главната роля.

Снимка: Getty Images

„По мое скромно мнение играта му е безпрецедентна и образът НАЙ-СЕТНЕ е направен точно и с уважение“, написа още тя. „Няма начин да не получи „Оскар“ за изпълнението си във филма.

Най-голямата звезда в предстоящия филм е Том Ханкс, който играе ролята на мениджъра на Елвис. Ханкс беше в Австралия, за да снима филма, когато се зарази с COVID и стана една от първите холивудски знаменитости, които се разболяха в началото на пандемията.

Баз Лурман е един от най-успешните австралийски режисьори, той е правил хитовите филми „Великият Гетсби“, „Австралия“, „Мулен Руж“ и „Ромео + Жулиета“.

Снимка: Getty Images

„Можете да усетите чистата любов, грижата и уважението на Баз към баща ми в целия филм“, написа още Лиза Мари Пресли. „Най-после имаме нещо, с което аз, децата ми и техните деца могат да се гордеят. Сърцето ми се къса, че синът ми не е тук, за а го гледа. Той също много щеше да го хареса.“

Снимка: Getty Images

Лиза Мари Пресли няма други синове освен бенджамин, но е майка на три момичета – 32-годишната Райли и 13-годишните близначки Финли и Харпър.