Талантлива певица от Уганда, която страда от недохранване, великолепен танцьор със синдром на Даун, горещи сълзи, възклицания и наистина много талант - ето така накратко може да се опишат трогателните изпълнения в "България търси талант". Обикновено крием сълзите и емоциите, които ги предизвикват, дълбоко в себе си. В шоуто на талантите обаче се появиха участници, които не оставиха никого равнодушен. Пригответе си кърпички, защото сме събрали на едно място най-трогателните изпълнения, които със сигурност ще ви разплачат неудържимо. 

1. "Вървят ли двама" в изпълнение на деца от Уганда и тежките условия, при които живеят

Даниел Делибашев представя впечатляващо изпълнение на българската песен от децата в Уганда. То беше съпроводено и от танц с африкански елементи в хореографията. Песента накара Любен Дилов-син да затвори очи и да се наслади на емоцията.

16-годишната Сумая, която изпя "Вървят ли двама" тежи едва 40 кг и в последните няколко седмици е влизала няколко пъти в болница заради недохранване. Изпълнението и условията на живот при децата от Уганда накараха Катето Евро сравни трудностите от своя живот и да възкликне "Направо е грехота!". 

2. Малкият Наско, който си отиде, но танцът беше неговата страст

Последният танц на едно "слънчево" момче - 18-годишният Наско, просълзи много хора още в първия епизод на "България търси талант". Той беше единственият танцуващ човек със синдром на Даун в цяла Европа.

"Господи, моята душа от какво е и колко още мога да понеса?" - се питаше майката на Наско след преждевременната му кончина. 

Алис и Наско докоснаха сърцата на цяла България, а четирите пъти "Да" от журито на "България търси талант" сбъднаха една голяма мечта. Наско не дочака следващия етап на предаването, но остави слънчева следа в живота на всички, които се докоснаха до него. Направи света им по-добър и ги научи да обичат като него – истински и безусловно. Вижте танца на това "слънчево" момче.

3. Борис Бъндев разплака не само баща си, журито, но и много хора пред екраните

Когато е едва на 12 г., той превеждаш на глухите си родители при развода. Това е трогателната  история на Борис от Пловдив. Той е дете на глухи родители и поради тази причина първо усвоява жестовия език и след това проговаря. Като ученик търпи много подигравки заради начина, по който общува с родителите си. Борис разплака баща си със своята история, разказана в "България търси талант" и получи златен бутон от Любо Дилов-син. 

4. Малка, изящна и емоционална - 11-годишната Евгения Кринчева пеела, въпреки забраната

Жени Кринчева показва възхитителни певчески умения на сцената на "България търси талант". 11-годишното момиченце сподели, че когато пее, усеща много чувства и обича да предава емоцията на хората, които я слушат. Въпреки забраните да се напряга и да пее след операция на окото й, Жени пеела тайно.

"Аз никога не съм чувал дете да пее толкова хубаво, колкото теб!" - коментира със сълзи в очите Ицо Хазарта първото й изпълнение. Чуйте го и вие. 

5. Осиновена в Холандия българка разказва драматичната си история върху едно колело

Тя се казва Галина Ройбек и просълзи всички с историята си. Родена е в Ямбол, но още като малка е оставена в Дом за сираци. Галина бори травмите и болката от това, че не е имало кого да нарича "мамо" с... колело на една гума. Тази си страст открива в Дания, където е осиновена.

Преди няколко години за първи път идва в България, за да затвори мъчителната страница от миналото си. Вижте как пресъздава историята на изоставеното момиченце с красива хореография. 


6. Буря от емоции заради френски шансони


27-годишната Гергана Тодорова е родена в София, но живее в Париж. Тя успя да разчувства журито с магическа френска песен. 

"Хората, които сме извън България не забравяме родината си. Може да сме на разстояние, но много от нас правим неща, с които да разпространяваме българската култура, българските обичаи, да защитаваме нашата държава." - сподели тя.

7. Дядо на 78 г. и внук на 9 г. изпълниха всички с възторг със стиховете си
Двамата са от село Яхиново и обожават да рецитират заедно. "Дедо, ти си малко стар и забравяш някои думи" - предупреди възрастния си дядо преди изпълнението малкият Георги. С благ глас дядо Георги пък обясни, че иска внукът му да обича своята страна също като него. 

Катето Евро не успя да сдържи сълзите си.  "Буквално загубих ума и дума! От самото произведение и от начина, по който вие рецитирате!" - каза Славена Вътова.