Борис Бъндев, който разказа драматичната история на своя живот и езика на глухонемите, получи златен бутон от Любен Дилов-син. Сцената на "България търси талант" бе обсипана със златни листчета, а глухонемият баща на Борис се обля в тихи сълзи. 

Борис Бъндев разказа с жестомимичен превод, презентация и музика колко трудности е имал през живота си, преодолявайки факта, че всички в семейството му са глухи. 

Още като малък, родителите му се разделят. Налага се той да превежда с жестове на раздялата им. Остава да живее при баща си, което означавало повече да не вижда майка си. 

С езика на жестовете той общува не само с родителите си, но и с почти всичките си роднини. От тях той е единственият, който чува. 

Докато расте и използва жестомимичен превод, често получавал неразбиране и дори подигравки от страна на други ученици. Всичко това обаче го кара само да става по-силен и креативен.  

Борис не скри радостта си от случващото се на сцената. В тихи сълзи бе обляно и лицето на баща му, който го придружаваше на участието му.

Жестомимичният превод е не само част от живота на Борис, но и негова кауза.  

Любен Дилов-син натисна златния бутон и празказа, че не е имал пряк досег с нечуващи. В началото на демокрацията обаче работил тясно със Съюза на глухите и слепите в България и е контактувал с много преводачи на жестомимичен език: "Това са изключително сърцати хора!"

"Това е най-добрият златен бутон, който ми се е случвало да удрям" - допълни Любен Дилов-син.