Ако за вас са важни и дизайнът, и производителността, когато избирате лаптоп, новият модел от S серията на VAIO със сигурност е едно от най-добрите решения, които можете да намерите на пазара в момента. Преносимият компютър на Sony може да се похвали с висококачествен дисплей с най-предпочитания от потребителите размер - 15,5 инча. Въпреки големия екран обаче, лаптопът е с изключително ниско тегло от едва 1,96 кг, до голяма степен дължащо се на използваните магнезий и алуминий в напълно плоския корпус с дебелина едва 25 мм.

Един от най-силните акценти в техническата характеристика на новия VAIO, който ще ви накара да прекарате дълги филмови нощи пред него, е Full HD дисплеят. Резолюцията от 1920x1080 пиксела ви дава освен висока детайлност при "консумиране" на мултимедийно съдържание, и повече работна площ, за да не се налага да сменяте постоянно прозорци на различните програми, които ползвате.

Компютърът е с вградена батерия, която ще издържи до 6 часа без да се зарежда, а много удобна и ефикасна добавка към модела е възможността за допълнителна плоска батерия, с която ще удължите работата на лаптопа до 13 часа. Това може да е много полезно, особено когато сте на дълъг път, в продължителна бизнес среща или просто полетът ви закъснява.

И това не е единственото ефективно  решение във VAIO S серия - с бутона STAMINA/SPEED може да превключвате между двете видеокарти на компютъра и така да оптимизирате режима на работа  в зависимост от това дали ви трябва по-висока производителност или по-дълъг живот на батерията преди следващото зареждане.

И като стана въпрос за производителност - новият лаптоп на Sony ползва второ поколение процесор Intel® Core™ i5 и мощна графична карта AMD Radeon™ с 1GB видео памет, което със сигурност ще засрами стария ви лаптоп,  независимо дали работите с тежки програми или най-актуалните видеоигри.