Новото лице на антиейдж медицината се нарича регенеративна медицина. В основата й стои подмладяване на лицето и тялото чрез използването на собствени продукти и клетки. Поради тази причина в последно време все по-често се говори за  т.нар. плазмотерапия (Platelet Rich Plasma).

 

Плазмотерапията е иновативен метод, при който се използва вашата собствена/автоложна, обогатена плазма. Тя може да бъде приложена самостоятелно или в комбинация с други методи. Д-р Катя Паскова от клиника „Дерма Вита“ ви предлага този напълно нов подход за хората, които търсят максимално естествен и безопасен начин за подмладяване.

 

Всички консумативи и материали за процедурата са строго индивидуални, стерилни и  фабрично приготвени. Преди процедурата се взимат около 10 мл кръв от пациента. Веднага след това кръвта поставена в специална, стерилна епруветка с разделителен гел се центрофугира при определени параметри. Когато центрофугирането приключи плазмата е разделена в 3 слоя. Използва се една от фракциите, при която в малък обем плазма има осем пъти по-висока концентрация на тромбоцитите от цялостната венозна кръв. Освен това се съдържат левкоцити и множество растежни фактори. Полученият продукт се инжектира в средния или дълбокия слой на кожата.

 

Тромбоцитите съдържат много важни растежни фактори, които са отговорни за: тъканната регенерация и подмладяване; повишаване производството на колаген; стимулират миграцията, деленето и  диференцирането на клетките и произвеждането от тях на редица субстанции и ензими; растежен фактор, стимулиращ образуването на нови кръвоносни съдове за подобряване на микроциркулацията. По този начин се постига едно цялостно ревитализиране и възстановяване на кожната текстура и тургор.

 

Могат да бъдат обработвани: околоочен контур; бузи и средна част на лице; шия; долната част на лицето; гърба на дланите; деколте.

 

По принцип всички лица във възрастта между 30 и 80 години са подходящи за PRP терапия. Удобство е, че процедурата се изпълнява в амбулаторни условия, без да е необходима някаква специална подготовка.

 

Няма риск от заразяване с кръвно преносими болести и алергични реакции, тъй като се използва кръвта на пациента. Важно е да се отбележи също, че ефектът на тази процедура е по-траен от досега познатите ни.

 

Резултатите започват да се виждат 3 седмици след първото третиране, като подобрението се развива постепенно в хода на следващите месеци.

 

Множеството проучвания до този момент са показали видимо намаляване на фини линии и бръчки, добра хидратация, подобрена здравина и еластичност на кожата. Мезотерапията с продукт от собствената ви плазма покрива всички критерии за безопасност, удовлетворение от пациентите и постигане на чудесни резултати.