Когато ти е най-трудно, когато си изморена, когато не виждаш смисъл, припомни си, че преди всичко да се подреди, обикновено се счупва. Вселената не търпи празно и за нея балансът е най-важен. Затова, ако сега минаваш през трудности, само почакай. Щастието е зад ъгъла.
 
Снимка: iStock
 
1. Ставаш рано, недоспала си, имаш тъмни кръгове, които се простират от веждите, през магистрала "Хемус" до половината на носа ти. Цяла нощ си приспивала, завивала, укротявала деца и ти се събират има-няма 2 часа сън.
Бъди благодарна – имаш деца, които обичаш и те обичат!

2. Мотаеш се вкъщи, облечена в стар анцуг, със секси петно от засъхнала пилешка супа на левия крачол и зелена боя на хиксчета на горнището. Подът така е затрупан с части от пъзели, кукли без един крак, розови пластмасови чайничета, че вече се чудиш какъв цвят беше паркетът, който така старателно избира преди време.
Бъди благодарна – имаш свое място, на което да живееш!

3. Прането стои несгънато. Лилавият чорап заплашва да катурне цялата планина от пране в легена. След 3 минути вече не заплашва, защото е катурнал всички дрехи.
Бъди благодарна – имаш дрехи, които да облечеш!

4. От мивката те гледат няколко чинии със спечена картофена яхния по ръбовете… Нямаш сили да ги измиеш, а се налага все пак. 
Бъди благодарна – имаш храна, която да ядеш!

Снимка: iStock


5. Подметката на десния ти домашен чехъл настъпва трохи и няколко от тях дори се провират през несиметричната дупка, пробита от палеца.
Бъди благодарна – имала си семейна вечеря!

6. Сутрините ти не минават без традиционната миризма на тютюн в тоалетната, която ти показва, че съседът отново има нужда от цигара, за да се облекчи. Истеричката отгоре по цял ден се разхожда с токчета, а когато не свири на пиано, мъжът й „свири“ с бормашина по стените. Миризмата на пържена риба се просмуква между стените и оповестява, че комшията отдолу се е прибрал и ще вечеря.
Бъди благодарна – около теб има хора, които могат да се притекат на помощ, ако ти се наложи.

Снимка: iStock
 
7. Въпросите със защо не спират – „Мамо, защо маймунките скачат“, „А защо на Дора главата е кръгла?“, „Защо дядо няма коса?“, „Защо…“, „Защо…“
Бъди благодарна – умът на детето ти става все по-голям и то го използва!

8. Пееш, приспиваш и самата ти заспиваш още преди вълкът да е изял Червената шапчица и ловецът да е раздал справедливост с остър ум и още по-остра ножица.
Бъди благодарна – още си жива!

Снимка: iStock

9. Боли те, съчувства, щастлива си, страдаш, страхуваш се, въодушевена си, в очакване, усещаш как пропуска един удар...
Бъди благодарна - имаш сърце.
 
Вижте какво  казва Биляна Савова за сърцето във видеото.