Холи Бери се появи с нова прическа на церемонията за връчването на наградите "Оскар" в неделя. 54-годишната актриса впечатли с лилава рокля без презрамки на Dolce & Gabbana, но социалните мрежи реагираха най-вече на косата й.

Снимка: Getty Images

Някои сравниха прическата й с тази на Джони Деп в „Чарли и шоколадовата фабрика“, други с Една Мод от анимацията „Феноменалните“, а трети припомниха късия бретон на Бионсе от 2014 г.

Клип, в който мъж с перука имитира Холи Бери, вече има над 56 000 харесвания в Туитър. Актрисата обаче реагира позитивно, като сама сподели клипа и добави емоджита с усмивки.

Самата фризьорка на звездата загатна за новата прическа, като часове преди церемонията публикува снимка с отрязаните коси на Холи Бери и текст „Забавлявахме се“.

Актрисата качи много снимки с роклята на Dolce & Gabbana, като на един от кадрите виждаме и нейния приятел Ван Хънт.

Предишната поява на Холи Бери на Оскарите бе през 2017 г. Тогава тя блестеше с рокля на Atelier Versace.

Снимка: Getty Images

Според мнозина най-добрата визия на актрисата всъщност е от 2002 г., когато бе с рокля на Elie Saab с флорална бродерия и получи статуетката за участието си в „Балът на чудовището“. Паметна нощ, защото тя стана първата чернокожа, спечелила "Оскар" за главна женска роля.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images