Кой е най-добрият приятел на жената? Червилото, парфюмът, сенките? Възможно е. Но в тази класация на първо място е коректорът.

Той може да използвате в много ситуации като спасителна лодка. Вижте някои от тях:

1.    Ако се очертава довечера да облечете рокля с гол гръб или по-голямо деколте, но има пъпки, които трябва да прикриете, то задължително първо нанесете цвят коректор, който отговаря точно на вашата кожа, след което минете с подходяща пудра, когато първият продукт е изсъхнал добре. Тя ще запечата коректора да не се изтрие.

Снимка: kafepauza.mk

 

2.    Ако поставите първо коректор, когато нанасяте основата, ще изтриете голяма част от него. Но ако първо нанесете основата, ще ви е нужен много малко количество от коректора.

Снимка: kafepauza.mk

 

3.    На-добрият начин за нанасяне на коректор под очите, е като начертаете с него триъгълник, чиято основа се намира под линията на окото. По този начин хем ще скриете тъмните кръгове под очите, хем ще създадете илюзия за здрава и стегната кожа.

Снимка: kafepauza.mk

 

4.    Нанасянето на коректор върху клепачите също е трик, който ще задържи по-дълго време сенките, без да се изтриват.

Снимка: kafepauza.mk

 

5.    За да прикриете акне и червенини по лицето, първо нанесете зелен коректор, след което коректор с цвят, който отговаря на вашата кожа. Така ще си гарантирате сигурно прикриване на несъвършенствата.

Снимка: kafepauza.mk

 

6.    Ако в определен момент не разполагате с коректор в себе си, нанесете малко количество течна основа върху кожните несъвършенства, изчакайте да изсъхне, след което нанесете пудра. Това също е трик, с който можете да прикриете пъпка или червенина.

Снимка: kafepauza.mk

 

7.    Един малък трик, който може да придаде на лицето ви отпочинал и младежки вид – нанасяйте един тон по-светъл коректор на три места на очите: вътрешното V, средната част от клепача и частта точно под веждите.

Снимка: kafepauza.mk

 

8.    Подутите очи може да замаскирате със смес от крем за очи, коректор и подходящ цвят течни сенки.

Снимка: kafepauza.mk

 

9.    С подходяща четка и коректор в правилен цвят може да заострите очната линия и да замаскирате неточностите при нанасянето й. Така няма да е нужно да триете цялата очна линия, а просто да я коригирате.

Снимка: kafepauza.mk

 

10.    Така модерното напоследък контуриране и хайлайтване на лицето може да постигнете чрез коректор, който е два нюанса по светъл от кожата и такъв, който е два нюанса по-тъмен от нея. Желателно е за целта да използвате коректор под формата на молив. С по-тъмния коректор маркирайте частите от лицето, които са естествено по-тъмни, а по-светлият за тези, които са естествено осветени. След  това използвате четка за изравняване и плавно преливане на нюансите.

Снимка: kafepauza.mk