На официална церемония на площад „Севтополис“ в Казанлък беше коронясана тържествено новата "Царица Роза" на града Неделина Неделчева.

Въпреки дъжда, събитието събра стотици жители и гости на града край сцената на централния площад, а короната постави кметът на общината Галина Стоянова.

„Имам честта като "Царица Роза" да ви пожелая здраве и едни незабравими празнични дни“, обърна се тя към съгражданите си.

Тържественият спектакъл беше изпълнен от балетна школа „Па-де-кре“ от Стара Загора, а вечерта завърши с пищна заря в чест на новата Царица на града и с празничен концерт на Братя Аргирови. Празникът на розата в Казанлък продължава до 2 юни, когато по централния булевард ще премине най-голямото карнавално шествие в страната.

Вижте по-долу 10 любопитни факта за Неделина Неделчева - новата "Царица Роза":

1. Тя е коронована за "Царица Роза" в 56-ото издание на конкурса.

2. На днешния 2 юни заедно с подгласничките й ще водят празнично шествие.

3. Абитуриентка е, като е участвала в конкурса за най-красива абитируентка.

4. Учила е в СУ “Екзарх Антим I” в Казанлък.

5. От училището й в конкурса са участвали общо шест момичета.

6. И двете й подгласнички в "Царица Роза" са от същата гимназия.

7. В журито на конкурса е имало военен - бригаден генерал Маргарит Михайлов, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, който е бил председател на журито.

8. Художествена гимнастичка е.

9. Обожава казанлъшката роза и пожелава на всеки, тръгвайки си от града, да съхрани в сърцето си красотата и аромата й. 

10. Почита традициите на родния си край: "Вече 121 години Казанлък празнува своя символ, символът на България – розата. Горда съм със съхранените традиции на родния си край“, каза тя при получаване на титлата.