Павел баня избра своите Цар на минералната вода и Царица Роза. Изборът беше направен чрез онлайн гласуване.

Най-много гласове получи Гергана Георгиева от село Горно Сахране, която е и новата Царица Роза. Нейни подгласнички станаха Христина Курочкина от Павел баня и Илиана Станчева от с. Габарево.

Снимка: Община Павел баняЗа Цар на минералната вода бе избран Цветомир Георгиев от Павел баня. Титлата е единствена по рода си в България.

Снимка: Община Павел баня

„Много съм щастлива от победата! От 13 години играя във фолклорния ансамбъл „Детелини“ и от цялата подготовка за конкурса най-много ми харесаха репетициите и хореографията, която подготвихме“ – сподели Гергана пред LadyZone.bg.

Снимка: Красимир Колев

Тя е на 18 години и тази пролет е завършила ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт в Казанлък. Гергана планира да кандидатства информатика в Пловдивския университет.

Снимка: Красимир Колев

Баща й е горски, а майка й работи в етнографския комплекс „Дамасцена“, където туристите могат да видят как се прави розово масло.

„Брат ми Георги е на 16 и след две години планира да участва в конкурса за Цар на минералната вода. Аз много харесвам такива конкурси и бих се записала за Мис България“ – разказа ни Гергана, като допълни, че засега не би участвала в "Ергенът".

Снимка: Община Павел баня

От Община Павел баня съобщават, че кметът Иса Бесоолу е подарил на двамата победители в конкурса златни колие и гривна. За всички участници градоначалникът е осигурил ваучери за облекло на стойност от по 200 лв., както и сувенири и козметика на стойност от по 150 лв.

Снимка: Община Павел баня

Водещ на конкурса бе павелбанецът – актьорът Христо Пъдев, познат на всички от сериала „Татковци“. Празникът продължава и в следващите дни. В петък е планиран концерт на ФА „Детелини” и Бойка Дангова.

Снимка: Община Павел баня

На 10 юни в 16:00 часа е детското шоу „С аромат на рози”, а от 18:00 часа – кулинарното изложение на традиционни ястия, занаяти и обичаи „Селски дворове”, в което участват представители от всички села в общината. В 20:00 часа ще започне карнавалното шествие, водено от Царя и Царицата, а от 21:00 часа Ивана ще изнесе на площада голям концерт. С празничната заря след това ще завърши тазгодишният Празник на розата и минералната вода в Павел баня.

Снимка: Община Павел баня