.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

3 традиционни немски коледни блюда

LadyZone.bg | преди 4 години
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Пълнена пуйка със сос, лебкухен и… известния по цял свят, любим на мало и голямо, щолен

Пълнена с ябълки пуйка със сос

Продукти:
1 пуйка
3 кисели ябълки
1 глава лук
2 ч.л. брашно
100 мл пилешки бульон
сол
подправки - черен пипер, естрагон, канела

Приготвяне:
Измийте пуйката и я осолете добре от двете страни. Поръсете я и с част от останалите подправки. Напълнете я с нарязаните на парченца предварително обелени ябълки. Главата лук нарежете на четвъртинки. Добавете и тях към ябълките. Прободете пуйката на няколко места с вилица. В голяма тава налейте 200 мл вода с малко сол и сложете в нея пуйката с гърба нагоре. Пече 1 час във фурната, като периодично поливате със соса от печенето.

След това обърнете пуйката и печете още 1 час. Отново поливайте със соса от печенето през 15 минути. След като пуйката се покрие с изкусителна златиста коричка, я извадете от фурната, а сосът от печенето излейте в купичка и го варете 2 минути, като постепенно към него добавяте бульона и брашното. Овкусете го с останалата част от подправките. Разбъркайте, докато се сгъсти и се образува гладка каша. Сервирайте с варено брюкселско зеле или пикантни печени картофи.

Пуйка
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите