.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Свежо кино с пролетен Future Shorts

Евгений Милов | преди 1 година
Вижте новата програма за късометражни филми

Бръснещ полет през най-новите и успешни късометражни филми за 2017 г. ще предложи програма "Пролет" на Future Shorts 2017 г. с прожекции във Варна (Фестивален и конгресен център, 22 април, 18 ч.) и София (Дом на киното, 25 април, 20:30 ч.).

Ще видим любимия Юън Бремнър от "Трейнспотинг" в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. Филмът е бил представен в официалната селекция на Берлинале 2016 г.  

От световните фестивали към нас, с множество международни награди, ще пристигнат още: испанската комедия „Джогинг“ и „9 дни: от прозореца ми в Алепо“ – документален филм за първите дни от войната в сирийския град. Шведката с ирански произход Надя Теран пее за стереотипите и страховете на хората в новото си музикално видео „Бежанецът“.

Future Shorts

Програмата на Future Shorts Пролет 2017 включва следните филми:

ВЪРТЕЛЕЖКА

реж. Кал Уебър

Драма/Обединено Кралство/2015/6 мин.

Ще видим изключителния Юън Бремнър (Трейнспотинг) в един късометражен филм за уроците на живота, възможността да дадеш съвет и да достигнеш до съзнанието на един тийнейджър. В официалната селекция на Берлинаре 2016 г.

ВНОС

реж. Ена Сендижаревич

Драма/Холандия/2015/17 мин.

След получаване на разрешение за пребиваване босненско семейство намира убежище в малко селце в Холандия. Възникват абсурдни ситуации в опитите им да направят този нов свят свой дом.

ДЖОГИНГ

реж. Хосе Луис Монтесинос

Комедия/Испания/2014/3 мин.

Преди 5 години шеф закрива компанията и уволнява 300 работници. Първия ден, в който излиза да потича, той се среща с един от тях. Награда за „Най-добър късометражен филм“от EFA, Мадрид, филмови фестивали Каталония и в официалната селекция на Клермонт Феранд.

НОЩ В ТОКОРИКИ

реж. Роксана Стор

Комедия/Румъния/2016/18 мин.

Цялото село е навън, за да отпразнуват 18-тия рожден ден на Жанина в импровизиран нощен клуб, където приятелят ѝ ще и направи подарък, който тя никой няма да забрави. В селекцията на „Карлови Вари“ 2017 г.

9 ДНИ: ОТ ПРОЗОРЕЦА МИ В АЛЕПО

реж. Иса Тума, Флор Ван Де Мюле и Томас Фрухе

Документален/Холандия/Сирия/2015/12 мин.

Този филм документира първите девет дни от началото на въстанието в Алепо. През август 2012 г. сирийският фотограф Иса Tума вижда млад мъж, който мъкне чували с пясък по неговата улица, и през следващите дни става свидетел на началото на войната. Филмът е с награда ЕFA за 2016 г. и е номиниран в още три международни конкурса: Любляна, Лондон и Тампере.

БЕЖАНЕЦЪТ

реж. Надя Теран

музикален клип/Швеция/Иран/2016/3 мин.

Надя Теран изследва границите на личната и политическа идентичност в този музикален клип за бежанците.

НИЩО ПО-СТРАННО

реж. Педро Колантес

Драма/Китай/Холандия/Испания/2016/22 мин.

Преди години Линг имала мечта, която и до днес помни до най-малката подробност. В селекцията на Международния фестивал Ротердам 2016 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите