"Жената, която е твърдо убедена в своята красота, в крайна сметка успява да убеди в нея и всички останали". Казва го тя - София Лорен, която на 20 септември, 2020 става на 86 години.

На 85 София снима поредния си филм - La vita davanti a sé ("Животът пред нас"). Netflix е придобил правата за излъчването му и въпреки че не дават конкретна дата, беше споменато, че филмът ще излезе през втората половина на годината.


Едоардо Понти, синът на София и режисьор на филма, сподели в Twitter статия, в която София е посочена като един от водещите претенденти за Оскарите през 2021 година.

 

 

Баща ѝ Рикардо Шиколоне я признава за своя дъщеря, но отказва да се ожени за майка ѝ Ромилда Вилани и я напуска по време на бременноста. София израства в нищета в границите на едно рибарско селище. Червеният бутон за изстрелване е натиснат,когато печели второ място на конкурса "Мис Италия" през 1949. Първите предложения са за снимки в еротични филми. 

Снимка: Getty Images

"Мога да кажа "Не" на 12 различни езика".

Но по това време липсата на пари я кара да каже "Да" на тези предложения. 

Снимка: Getty Images

"Когато приятели ми напомнят на колко години съм, аз самата не мога да повярвам в това. Струва ми се, че още съм на 12. Като че ли съм останала в тази детска възраст и гледам света с широко отворени очи. Все още ми е интересен животът. Благодарна съм на съдбата за всеки преживян ден и за възможността постоянно да откривам нещо ново... Ако имате щастието да съхраните в себе си душата на дете, то най-хубавото в живота ви тепърва предстои", споделя тя.

6 цитата от София Лорен, които показват, че годините са просто числа

Снимка: Getty Images

"Погледнато от всички гледни точки, нищо не е красиво".

"Жена, постоянно мислеща за своите недостатъци, оставя и околните да повярват в тях. "

"Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви."

"Сексапилът е 50% това, което притежаваш, и 50% това, което хората си мислят, че притежаваш."

"Всичко, което виждате, го дължа на спагетите."

"Миловидната външност - тя не е всичко, но добавите ли чар, светът ще е в краката ви."

Снимка: Getty Images