Чудите се защо кикбоксът никак не ви допадна? Може би причината е в зодията ви! Разбира се, за това няма научни доказателства, но все пак би могло да ви е полезно да научите какви тренировки биха били подходящи за вас, според звездите в проучване, направено от австралийски астролози.

Снимка: iStock

  • Овен (20 Март – 20 Април)

Нуждаете се от повече тичане и изгаряне на калории.

Пазете се от: мързеливи тренировки. Те са в противоречие с неизтощимата ви енергия.

Звездите ви съветват: Задоволете нуждата си от агресия с каране на колело на открито или пързаляне с кънки – и не забравяйте хронометъра си.

  • Телец (21 април – 20 май)

По принцип сте по-скоро домошари, но суетата, присъща на всеки телец, може да ви накара да се размърдате.

Пазете се от: Tренировки с личен инструктор. Наистина не понасяте някой да ви нарежда какво да правите.

Звездите ви съветват: Най-добрият вариант за вас е да си вземете DVD с упражнения. Всякакви видове тренировки за гъвкавост и сила (пилатес или йога например) са идеални за вашия темперамент.

  • Близнаци (21 Май – 20 Юни)

Променливата ви енергия означава две неща: готови сте на всичко, при това веднага, но бързо се отегчавате.

Пазете се от: Монотонни тренировки. Карането на колело по един и същи маршрут всеки ден няма да задържи интереса ви.

Звездите ви съветват: Пропуснете отегчителните тренировки, като ги замените с разнообразни дейности – например редуване на тичане и ходене в интервали или отборни спортове.

  • Рак (21 Юни – 22 Юли)

Може да сте атлетични, но мразите тълпите във фитнеса.

Пазете се от: тренировки, по време на които е нарушено личното ви пространство. Вашата душевност предпочита по-въздържаните "съотборници".

Звездите ви съветват: Придържайте се към несъстезателните занимания. Опитайте също тичане или разходки в парка с домашния ви любимец.

  • Лъв (23 Юли – 22 Август)

Страхотната ви издръжливост прави високоенергичните тренировки идеални за вас. Освен това обичате инструктори, които ви възнаграждават с одобрение (дори ви обожават).

Пазете се от: инструктори, които държат на повторението и арогантността си. Светлината на прожекторите трябва да осветява само и единствено вас.

Звездите ви съветват: Изберете си тренировки, които ви карат да изглеждате добре, дори и докато ги практикувате. Например – пилатес или уроци по салса.

  • Дева (23 Август – 22 Септември)

Има опасност да се вманиачите в тренировките и да изпадате в паника, ако пропуснете час.

Пазете се от: Поставянето на нереалистични цели. Имате навика да бъдете твърде сурови към себе си, ако вземете, че не ги постигнете.

Звездите ви съветват: Мразите, когато графиците на другите хора ви объркват нещата, затова изберете самостоятелни кардио-упражнения, като карането на колело например.

  • Везни (23 Септември – 22 Октомври)

Вие, везните искате да изглеждате добре, но мразите изтощителните, дълги тренировки.

Пазете се от: Соло тренировките. Имате нужда от партньор или група, за да ви държат концентрирани.

Звездите ви съветват: Придържайте се към груповите тренировки, като танци или аеробика. Много ще ви допадне компанията и това, че ще знаете точно кога да спрете.

  • Скорпион (23 Октомври – 21 Ноември)

Обичате предизвикателствата, особено онези, които дори са съпровождани от малко болка.

Пазете се от: Тренировки с нисък интензитет. Бързо ще загубите интерес.

Звездите ви съветват: Ориентирайте се към упражнения, изискващи допълнителни и сериозни усилия и физическа издръжливост – например балет, тичане на дълги разстояния или триатлон.

  • Стрелец (Ноември 22 – 21 Декември)

Приключенският ви нрав изисква смяна на пейзажа и нови, вълнуващи цели.

Пазете се от: Статични упражнения с безкрайни повторения. Ще загубите желание за нула време.

Звездите ви съветват: Задоволявайте любопитството си. Запишете се на суинг (танците, не другото) или се отдайте на каране на колело на дълги разстояния.

  • Козирог (22 Декември – 19 Януари)

За вас трудната работа е лесна за вършене, затова ви привличат дейности, които са благодатни и даже изискват да проявявате типичния си перфекционизъм.

Пазете се от: Повече от всеки друг знак, вие имате нужда да променяте фитнес тренировките според все по-високите цели, които си поставяте, за да се поддържате мотивирани.

Звездите ви съветват: Изкачете планина – без шега. На малката козичка във вас дори й се харесва бягащата пътечка да бъде под наклон.

  • Водолей (20 Януари – 18 Февруари)

Имате нужда от тренировки, които ви позволяват да използвате богатото си въображение.

Пазете се от: Мразите да ви казват какво да правите, затова по-добре не се занимавайте с неща, които не ви носят удоволствие.

Звездите ви съветват: Смесвайте – малко кардио упражнения – тичайте, а после... защо да не поскачате на батут?

  • Риби (19 Февруари – 20 Март)

Можете да тренирате цял ден, ако обстановката ви е приятна.

Пазете се от: Силна музика и агресивни тълпи. Тренировките са вашето време, в което да се отдадете само на себе си и на никого другиго.

Звездите ви съветват: Намерете си спорт, който да практикувате в приятна среда. Плуване на открито или разходка сред природата са чудесен избор за вас.