ОВЕН 

Работа: Появилите се неочаквано допълнителни трудности пречат да възстановите добрите отношения на вашето работно място и да се справите с проблемите, които създадохте сами. И все пак си направете труда да опитате, може вратите към изясняване на отношенията да са оставени отворени и да е необходим единствено откровен разговор. Рутината е водеща, но за да не изоставате в развитието си и да осъществявате  плановете си, не пропускайте да се обогатявате с нови знания. Не се ядосвайте на чужди грешки.

Здраве: През ноември здравето ви е нестабилно, защото за е зависимо от психическото ви състояние. Направете профилактика, хранете се правилно, особено 4-7 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През ноември трудностите властват и във вашия личен  живот. Не се изкушавайте от флиртове, за да мъстите на половинката си, защото може да се окажете в развод, без да се усетите. А и няма лошо да се организирате по-рано за празниците, най-малкото защото ще ви излезе по-евтино. 

ТЕЛЕЦ
 

Работа: Не пропускайте възможността да планирате нови проекти, особено ако може да  ги завършите до края на годината. Приключете с изостаналите задачи,  за да сте сигурни, че успехът ще е с вас, а в края на този и през следващия месец ще се справите напълно с изоставането. Не отказвайте задгранични пътувания и среща с чуждестранни партньори, а ако се налага, подпишете и договорите.

Здраве: Грижете се добре за здравето си, за да не се окажете в пълен срив отново и отново заради нежеланието ви да си почивате или заради стремежа ви да постигнете невъзможното, особено в дните 7-9 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Неочаквани промени, които ви изнервят в личния живот, продължително пътуване и предложение за работа зад граница с цел материалната ви стабилизация може да окажат негативно влияние на семейните ви отношения. По-добре преодолейте кризата и съхранете брака си, ако е стабилен.

БЛИЗНАЦИ 

Работа: Бъдете отговорни и предпазливи най-вече в критиката, която отправяте. Заради вашите прибързани изказвания, действия и най-вече заради проява на разсеяност и разнопосочност може да провалите плановете си и да нарушите създадената хармония в отношенията. Не се притеснявайте, ако плановете ви се осъществяват по-бавно.

Здраве: Бъдете внимателни в дните 9-12 ноември, когато Луната е във вашия знак, за да не си създадете проблеми със здравето, което може да наложи болнично лечение. Преумората ви вреди. Податливи сте на алергии от некачествена храна.

Любов: Споделете вечерите с вашите близки, а през почивните дни, ако имате възможност, пътувайте. Ако имате възрастни родители, не забравяйте грижите си за тях, дори и да ви ядосват с претенциите си и проявата на неразбиране към вашата заетост.

Снимка: iStock

 

РАК 

Работа: Трудностите ще ви изнервят, въпреки че са преодолими, ако планирате времето си във ваша полза и не се товарите с нови задачи или задължения на вашите колеги, които сте съжалили. Време е да се заемете с изостаналите задачи, които все отлагате. Анализирайте постиженията си, недостатъците си, обогатете се с нови знания, ако се налага, сменете работата си. Отдалечете    хората, които ви вредят и блокират професионалния ви път, но без да влагате агресия.

Здраве: През ноември не бива да се затваряте в дома си, дори и ако сте зиморничави и се страхувате да не настинете. Разходката на чист въздух, дори и само в края на седмицата, ще ви зареди със здраве и ще ви освободи от собствените ви страхове. Внимавайте в периода 12-14 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: През ноември семейните, дори и новобрачните ще се радват на спокойни, хармонични дни, ако не забравят да се пазят от интригите на завистливи и недобронамерени хора. Дори и при анализ на страничната намеса може да не откриете причината и да си страдате, докато ви разделят. 

ЛЪВ
 

Работа: Може да приемате допълнителна работа, защото ще я отхвърлите, без да усетите умора. Бъдете недоверчиви към предложенията за доходоносни инвестиции и обещанията на ваши приятели и бивши колеги за бърза печалба, които удобно са забравили, че преди време са ви предали. Ако ви предложат повишение на работното място, преценете дали сте готови за по-големите отговорности и дали новата позиция отговаря на вашия ценз, знания и умения.

Здраве: За да сте  в добро здраве избягвайте преумората и ненужното натоварване с физическа работа и с чужди проблеми, които преживявате, особено ако не можете да помогнете. Бъдете внимателни в периода 14-17 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните да подготвят дори и кратко пътуване с брачната си половинка и по възможност с децата си, за да съхранят добрите си отношения. Не бива да проявявате щедрост към ваши роднини и да ги каните с вас на почивка през новогодишните празници, защото ще бликне завист и ще направят опит да провалят брака ви. 

ДЕВА 

Работа: Месецът е емоционален и изисква да завършвате, а не да започвате. Всяко начало обещава да завърши с провал. Ако сте дейни, ще се справите блестящо и ще получите отлични приходи и признание. Не бива да поемате задълженията  на вашите колеги, които те трябва да свършат, за да не бъдат със заслужено орязана заплата, а после ще мразят вас. Може да поставите ново начало само ако овладеете емоцията си, което е кауза невъзможна.

Здраве: Наложете си такъв начин на живот, който ви зарежда със сили, като не пренебрегвате почивката. Предпазвайте се от проблеми със стомаха в периода 17-19 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Вашата избухливост без причина отдалечава половинката и децата ви до степен да се стигне до криза. Понеже сте изкушени постоянно да флиртувате инатливо, без вие самите да осъзнаете откъде идва подтикът, ви съветвам да не се задълбочавате и да не създавате трайни извънбрачни отношения само защото мислите, че седейки на два стола, сте намерили златната среда. 

ВЕЗНИ 

Работа: През ноември имате намерение да поставите ново начало, да инвестирате във ваши проекти, да уговаряте участието си в странични проекти, които за съжаление може да се окажат провал за вас и носители на загуби.  Не се поддавайте на омайни примамки и обещания за бърза и лесна печалба, без значение какво са заложили в договорите, които ви поднасят. Изяснете отношенията с вашите колеги и партньори, за да не задълбочите проблемите, които имате с някои от тях. 

Здраве: От вас и вашето чувство за отговорност зависи дали ще се грижите добре за вашето здраве или ще създадете проблеми и на партньорите си, като се наложи продължително лечение. Податливи сте на здравословни проблеми в периода 19-21 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Не опитвайте да се налагате и да изисквате да се спазват вашите правила. Ако сте семейни, не се изкушавайте да флиртувате на работното си място, защото може неусетно да се окажете обвързани в отношения, които да сринат брака ви, а след това да бъдете изоставени и наранени, но без шанс да възстановите семейството си. 

СКОРПИОН 

Работа: Ноември изисква да си наложите, дори на инат, такт и търпение, да забравите прибързаността, да не надскачате собствените си възможности, даже и да имате вярата, че ще успявате. Ако сте прозорливи, печелите с лекота, а приходите ви даряват самочувствие. Не водете разговори за инвестиции, свързани с големи разходи. Не бива да взимате кредити, които трудно ще върнете, заради факта, че ще ги вложите не там, където планирате. Не проявявайте незаслужена щедрост.

Здраве: Ако не страдате от липсата на работа и сте доволни от отношенията си у дома ще сте и с отлично здраве. Не ставайте заложници на лекарствата, дори и ако имате хронични заболявания и ви ги предпише лекар, особено в периода 21-23 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: При проблеми в брака проведете спокоен и разумен разговор с брачната си половинка, за да изясните причината и да вземете разумно решение за вашето общо бъдеще. Може да са свързани с материалните ви стремежи и отказа ви да се съобразите и с желанията на вашите близки, които искат да пътувате заедно в края на годината. 

СТРЕЛЕЦ 

Работа: През целия месец може да се срещате с нови хора, но познанствата да не са подходящите, а да целят провала ви, да пътувате, да договаряте задгранични проекти и инвестиции, а и да направите крачката към начинания. Съхранете добрите си делови отношения, като се съобразите с изискването на Съдбата да сте предпазливи и прозорливи, защото заради едни нови отношения може да съсипете утвърдени и градени с години.

Здраве: Предпазвайте се от проблеми с кръвното, които може да се окажат трудно лечими, защото отказвате да се грижите за себе си. Не се подлагайте на оперативно лечение и се грижете за себе си в периода 23-25 ноември, когато Луната е във вашия знак. 

Любов: Въпреки че ноември е добър за запознанства, срещи с интересни хора, които може да обсебят мислите ви и да се влюбите неочаквано, което е чудесно, ако сте нещастни в брака, съветвам семейните да съхранят разбирателството в дома си, ако отношенията им не са подчинени на непреодолима омраза и ненавист. 

КОЗИРОГ 

Работа: Мечтаете да създадете съдружие с хора, различни от досегашните ви партньори, но се страхувате от провал и загуби, ако се разделите с проверените и коректни партньорства и с право, защото между новите може да има и хора, свързани с ваши конкуренти.   Бъдете предпазливи и към хората, които настойчиво ви убеждават да инвестирате в техни проекти или да разширите бизнеса си с тяхна помощ, за да не ви навредят.

Здраве: Резките изблици на агресия, водещи до депресивни състояние може да са причина за сериозни здравословни проблеми в периода 25-27 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: Семейните не бива да пренебрегват брачната си половинка само защото са решили, че им досажда с претенциите си, тъй като някой е спретнал интрига или защото според тях пречи на кариерното им израстване. По-добре е да съхранят брака си, ако е хармоничен, иначе рискуват да се окажат разведени и самотни или орисани на постоянни срещи и раздели.

ВОДОЛЕЙ 

Работа: През ноември имате възможност с такт, търпение и умереност да спечелите желанието на вашите колеги да ви помогнат, за да завършите изостаналите задачи, а след това поставете ново начало. Бъдете тактични и ще се радвате на отлични резултати. Не се опитвайте да подражавате на никого. Вървете бавно към поставените цели и не се опитвайте да заемете чуждо място, което не ви се полага, а и ще навредите на ваш колега и ще търпите наказания заради управителя на годината Венера, която налага задължителна хармония и сговор.

Здраве: Здравето ви е стабилно. Не ви съветвам да спортувате, ако имате стари травми, които може да ви създават проблеми. Предпазливостта е задължителна в периода 1-2 и 27-30 ноември, когато Луната е във вашия знак.

Любов: В семейството ви проявяват търпимост към притесненията ви заради вашата заетост, но не бива да прехвърляте позволената и допустима граница. В противен случай  вашата половинка може да потърси утеха извън дома, след като се прибирате постоянно уморени и нямате време да изпиете заедно по чаша вино и да поговорите. От вас зависи да съхраните стабилността на брака си. 

Снимка: iStock

РИБИ 

Работа: Склонни сте да се доверявате и да споделяте плановете си, а след това да съжалявате, че са ви измамили и предали. Завършете изостаналите задачи. Съхранете добрия тон с вашите колеги и партньори, защото рискувате да загубите подкрепата им в края на месеца, точно когато ви е необходима, за да поставите началото на нови проекти, които може да влязат като изпълнение и в следващата година.

Здраве: Притесненията ви заради невъзможността да сте активни са достатъчни, за да си създадете здравословни проблеми, както се случва обикновено. Бъдете отговорни в периода 2-4 и 30

 ноември, когато Луната е във вашия знак и сте заплашени от проблеми и обостряне на хронични болежки.

Любов: През ноември овладейте ината си и не бързайте да изневерите. От вас зависи да сте коректни, вместо да сте постоянната претенция и причина  за скандали.  Бъдете отговорни към семейството си, ако искате да го запазите. Не забравяйте да сте полезни в домакинството и отговорни към децата си. Ако сте нещастни, разводът е възможен.