Ако има нещо, което можем да гарантираме за живота и любовта, то е, че обстоятелствата се променят. Важен момент за начина, по който се случват събитията в живота на всяка зодия, е периодът на ретроградния Меркурий.

  • Това лято аптеката идва при теб
  • 5 (научно доказани) причини защо морето е полезно за здравето
  • С кои храни да горим по-бързо мазнини през лятото?
  • Цвети Пиронкова в топ форма по бански! Избра Българското Черноморие за лятната си почивка
  • 10 причини Витоша да е топ дестинация за лятото (СНИМКИ)
  • Защо джапанките са вредни за краката ви?
  • Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите
  • Овен, Лъв и още 2 зодии се влюбват изключително лесно
  • Как да спим по-добре през горещите летни нощи
  • Лято на екс: Микаела от "Ергенът" за мъжа, който се е качвал през прозореца, за да я види

През 2023 г. тази планета има четири ретроградни фази. Единият период е от 24 юли до 15 септември. Ето 5-те зодиакални знака, които ще променят любовния си живот през лятото според Collective world:

Лъв

Снимка: Prince Lauder

Лъвове, 2023 г. със сигурност се очертава да бъде интересно време за вас, що се отнася до любовта. Годината започва с това, че Венера – планетата на любовта, красотата и романтиката – ще бъде във Водолей, който управлява вашия седми дом, този на партньорството. Новата година насочва погледа ви към нова връзка – независимо дали става въпрос за нов партньор или за нов подход към настоящата ви връзка. Тази последователност ще продължи през първите няколко месеца, когато планетите ще преминават през вашия Дом на взаимоотношенията и осмия ви Дом на интимността. Най-големият показател за промяна в любовния живот обаче ще настъпи през лятото, когато Венера ще премине във вашия знак, за да стане ретроградна около 22 юли. Този транзит ще се случи във вашия първи дом на аз-а и макар че фокусът ви отчасти ще бъде насочен към промяна на външния ви вид, за да съответства на това, което сте, това ще бъде и време за размисъл върху това кого наистина цените, което ще доведе до преоценка на типа взаимоотношения, в които сте склонни да попадате. До края на годината ще имате много по-сигурна връзка във взаимоотношенията си, защото ще знаете, че това е, което искате и от което се нуждаете.

Водолей

Снимка: iStock

Любовта със сигурност е на дневен ред през тази година, Водолеи. С Венера, която започва във вашия знак в началото, фокусът върху себе си и желанията ви, както и връзките ви ще бъде невъзможно да бъде пренебрегнат. Естествено и други планети ще направят тази промяна. Сатурн също се намира в първия ви дом от доста време, но по-късно през годината ще се премести в Риби – малка почивка от ограниченията, които може би сте усещали. По-късно през пролетта Марс и Венера ще преминат през седмия ви дом на партньорствата, което ще ви даде стимул и мотивация да се стремите по-пряко към връзките си. На 22 юли обаче Венера в Лъв ще започне своята ретроградност, което означава, че цялата тази целенасочена работа, която сте вършили по отношение на себе си и на взаимоотношенията си, ще бъде поставена на изпитание. Знаете какви са вашите очаквания и граници, за да си осигурите здрави взаимоотношения, така че се възползвайте от това време, за да ги съобщите. С наближаването на края на годината ще осъзнаете колко по-добре познавате себе си и половинката си – било то чрез израстването си заедно, или просто чрез познаването на типа човек, с когото трябва да бъдете.

Везни

Не е необходимо промените да са драматични, за да бъдат забележими – нещо, което ще научите през следващата година. В началото на годината вашият пети дом на романтиката и страстта получава много внимание, което насърчава възможността за нови любовни интереси и страст във връзките ви. След като Венера се премести в Лъв през лятото и активира единадесети дом на приятелствата, има възможност да откриете връзка с някого от социалния си кръг, макар че с ретроградността може да отнеме малко повече време, за да видите потенциала. Освен това, след като Юпитер се озове в Овен, планетата ще добави допълнително изобилие към дома на взаимоотношенията ви. Възможностите са широко отворени за вас – ако сте готови да ги приемете.

Овен

Любовният ви живот със сигурност ще трябва да претърпи промени, особено след като приемате и се учите да обичате себе си. През 2022 г. прекарахте доста време, фокусирайки се върху навиците и границите си, а 2023 г. е готова да ви позволи да изследвате нови връзки, имайки предвид тези концепции. Вашият дом на аз-а получава тласък в аспекта на изобилието с Юпитер, когато той се движи във вашия знак, а по-късно, когато Венера в Лъв транзитира през вашия пети дом на страстта и романтиката, вероятно ще забележите подем в срещите с нови хора и флирта като луди. След като Венера започне ретроградното си движение, може да преоцените какво ви носи истинска радост и удоволствие – важни неща, които трябва да имате предвид до края на годината. Колкото повече приемате и обичате себе си, толкова по-привлекателни ще се окажете за другите.

Телец

Снимка: Pinterest.com

Завършването на затъмненията в Телец/Скорпион ще се случи през вашия сезон, с което ще приключат всички уроци, които сте научили през всяко затъмнение. Това може да означава край на една връзка или край на това, което някога е било. Венера в Лъв може да ви накара да вземете някои важни решения с партньора си, ако сте успели да преминете през него – излезли сте от другата страна и може да обмислите възможността да се преместите заедно, да се ожените или дори да създадете семейство, въпреки че след ретроградното движение на Венера не се страхувайте да забавите процеса на планиране – няма нужда да бързате само за да докажете нещо. Сезонът на Скорпиона ще активира вашия седми дом на взаимоотношенията – идеално време да се съсредоточите един върху друг или да установите връзка, ако сте свободни. Има много неща, които да обмислите през тази година, но ако 2022 г. ви е научила на нещо, то е, че сте готови за това.