.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За интимната хигиена

| преди 6 години
За интимната хигиена
Eжедневната грижа за деликатната зона на жената

Женската полова система е сложна като анатомия и още по-сложна със своята циклично променяща се физиология. Момичетата особено в тинейджърските години се научават да полагат  грижи за своите интимни части. Ежедневният хигиенен душ е най-лесно осъществимият начин за поддържане на чистотата на тялото. Използването на сапуни и душ гелове с предпочитаните аромати допринасят за отличното себеусещане и добро самочувствие.

Трябва да се знае, че лигавицата на женските гениталии има естествена защита. Тя се дължи на наличието на млечната киселина, продукт от нормално живеещите там бацили на Дьодерлайн. Те поддържат

кисела среда с рН около 4,6, която пречи да се развиват болестотворни микроорганизми

в тази уязвима област. Има обаче едно ”Но”. Тази киселинна защита се нарушава при миене със сапуни и душ гелове, след  което се появява зачервяване, сухота, сърбеж и генитални инфекции.

Специалистите от NIVEA, съвместно с дерматолози и гинеколози, стигат до  разрешаването на този проблем - това е серията за интимна хигиена NIVEA Intimo. Тя включва интимни лосиони и мокри кърпички за хигиена на деликатната женска зона.

Всички продукти от серията съдържат млечна киселина,

която нормално се съдържа във влагалищната лигавица. След измиването с тях киселинната защитна мантия остава непроменена. Натуралният лосион   

NIVEA Intimo NATURAL осигурява почистване с омекотяващ ефект благодарение на екстракта от лайка,

чието дезинфекциращо действие върху лигавиците се използва от незапомнени времена.  
За жените с по-чувствителна  лигавица е подходящ лосионът NIVEA Intimo SENSITIVE, към който няма добавени оцветители. Освен защитното действие на млечната киселина, в него са включени алое вера и пантенол, които имат успокояващо, овлажняващо и стимулиращо регенерацията действие.  Затова

при жени с чести генитални инфекции се препоръчва NIVEA Intimo SENSITIVE.

Подходящ при бръснене на интимните зони е NIVEA Intimo Double EFFECT. Благодарение на съдържащата се млечна киселина в комбинация с масло от  авокадо, той  оказва омекотяващ  ефект и предпазва лигавицата и кожата от последващо раздразване.

Изключително удобни са мокрите кърпички за интимна хигиена. Те не променят киселата генитална среда след ползване, защото са напоени с разтвор, съдържащ млечна киселина, и са без алкохол.

Интимните кърпички NIVEA NATURAL съдържат екстракт от лайка, а интимни кърпички NIVEA SENSITIVE - екстракт от алое вера

Екстрактът от лайка е с доказано овлажняващ и противовъзпалителен ефект върху човешката лигавица. Традиционно екстрактът от алое вера се прилага за епителизиране при изгаряния и регенериране на раздразнена лигавица. И двата вида мокри кърпички са изключително удобни за ползване независимо в кой момент от менструалния цикъл се намира жената или в спокойния период. Особено удобство внасят, когато се налага пътуване и използване на обществени тоалетни.

При гинекологичните и дерматологични клинични изпитвания на продуктите от интимната серия на NIVEA не са наблюдавани  никакви раздразнения от използването им за хигиена на чувствителните деликатни женски зони. Затова специалистите ги препоръчват и на жени с чести инфекции в тази област със склонност към възпаление.

С какво спите?