.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Почивка за тялото и ума, но с мярка

| преди 6 години
393318.jpg
Снимка: Ambro
Само това, което се тренира, се развива.

Би било чудесно човек да е на ясно какво има смисъл в живота му и кое е преходно. Например, който непрекъснато е работил и не си е позволявал да почива, воден от силно желание за забогатяване и просперитет, но страда от сериозно заболяване, тогава вече нито марката автомобил, нито просторната къща и стабилната банкова сметка имат важност за него.

От друга страна, прекалената почивка за тялото и ума води до застой

Не се съмняваме, че тялото се подчинява на мислите ни, т.е. ние сме това, което мислим и решаваме да направим. Когато отправяме повече предизвикателства към мозъка, като го караме да учи нови неща, да съобразява и да се ориентира в нови ситуации, ние го развиваме. Прекалената почивка за ума, подобно на тялото, също ще доведе до неговото отслабване, защото само това, което се тренира, се развива.

Колкото по-активен поддържаме ума, толкава по-пъргав и ясен ще бъде той

Първо условие човек да живее дълги години в здраве и просперитет е да умее да редува работата с почивка. Изкуство е постигането на баланс в живота.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?