.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не посягайте на живота си - изчакайте слънцето на утрешния ден

| преди 7 години
Не посягайте на живота си - изчакайте слънцето на утрешния ден
Снимка: sxc.hu
Болката от любовта, скръбта и финансовите проблеми са основните причини за самоубийствата

"Не се отчайвайте от нищо! И в най-тежките мигове Съдбата винаги оставя една малка вратичка за изход”. (Мигел де Сервантес)

Колко отчаяние трябва да се е насъбрало в едно човешко сърце, за да загуби вкуса към живота? Може ли да бъде предусетена тази тенденция на пълно объркване и да се отреагира по възможно най-човешкия начин със зачитане и подходящо внимание, така че човекът, който започва да губи смисъла на своето съществуване, да осъзнае и усети своето единствено и неповторимо място в този свят?

Основната причина за близо половината от всички самоубийства по света се оказва любовта и произтичащите от нея проблеми - когато е несподелена или пък се стигне до изневяра. Това обобщение прави д-р Тотко Найденов в новоизлязлата си книга "Джобен гид за любовта и секса”. Други причини могат да бъдат финансов банкрут, скръб след загуба на близък човек, конфликтите между родители и деца, сексуалните неблагополучия.

Различни са мотивите за самоубийства и на редица популярни личности през вековната човешка история, които д-р Найденов описва. Състрадателното му сърце умолява: "Вие - съсипаните и обезверените, уморените и разочарованите, огорчените и обидените, разлюбените и изоставените, които сте толкова чувствителни и психически рухнали, че сте решили да посегнете на себе си, просто отложете и дочакайте до сутринта. Утрото е винаги по-мъдро от вечерта! Размислете внимателно и трезво, овладейте болката и разочарованието и знайте, че след нощта винаги идва ден, винаги изгрява слънце!”

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?