.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

8 неща, които може би не знаете за месечния си цикъл

LadyZone.bg | преди 6 години
woman_p
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Факти, които трябва да сте научили за менструацията, но вероятно не сте

Менструацията е част от живота на всяка жена в продължение на години.Тя започва между 12-13-годишна възраст, а менопаузата започва около 50 години, макар че има вероятност това да се стане и преди да сте навършили 40. На практика жените се занимават с месечния си цикъл около 4 десетилетия и имат работа с около 11 800 тампона, според проучвания.

Но какво всъщност знаем за менструацията? Много от нас имат значителни пропуски в познанията си за този период, а д-р Google често не е надежден източник.

Предлагаме ви 8 факта, които никой не си прави труда да ни каже.

1. Има такова нещо като „твърде силно течение”
Често това се случва при подрастващите. В повечето случаи те не знаят, че могат да го контролират . Макар че силният поток се среща често, ако се налага да сменяте тампона/превръзката си повече от веднъж на всеки 2-3 часа или периодът ви продължава повече от седмица, най-добре е да се обърнете към вашия лекар. Хормоналните противозачатъчни може да помогнат, за да се намали количеството на течението, както и някои болкоуспокоителни. Силната менструация може и да е знак за менорагия, термин, който се използва, когато месечното неразположение пречи на жената да върши ежедневните си дейности.

woman_period

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?