Продукти:
3 kg средно големи камби
1 глава карфиол
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела или Пикант фикс люта Dr. Oetker
1,75 l вода
300 ml оцет (6% или 9%)
150 g захар
Приготовление:
Почистете и измийте камбите. По-големите от тях оставете цели, а по-малките нарежете на парчета. Измийте и нарежете на малки главички карфиола и напълнете с тях по-големите камби. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подготвени буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добaвят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите клонки копър. Затворете бурканите веднага.
Още предложения и съвети на www.oetker.bg
/ Рецепти
Туршия с камби и карфиол
Предложенията на Dr. Oetker ви помагат да приготвяте разнообразни вкусотии
10 Октомври 2011
Ключови думи:
-
Безплатен вход за Ботаническата градина на БАН на Лазаровден и Цветница
-
Шеф Илиан Кустев за сблъсъка със Сашо Кадиев в „Аз обичам България“ (ВИДЕО)
-
Историкът проф. Петър Стоянович се присъединява към предаването „Тази събота и неделя“
-
Блейк Лайвли, пази се! Мария Бакалова застава до Райън Рейнолдс (СНИМКИ)
-
Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
-
Идеи за градински декор, които можеш да направиш сам с материали от Mr. Bricolage
-
Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април
-
За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция