Продукти:
бутер тесто
бадеми
сусам
1 яйце
Нарежете размразеното бутер тесто на ленти с ширина 1,5-2 см и дължина около 10 см. На две места по дължината на пръста леко притиснете тестото, за да се оформи като извивките на истински пръст. В горната част поставете по един бадем, с острото нагоре - нокътя на пръста. Намажете тестото с разбито яйце. На местата, където се предполага, че са свивките на пръста, поръсете със сусам.
Друг вариант е да накъсате бутер тестото на парчета и да оформите пръсти, като моделирате между дланите си.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.
Пръстите на Баба Яга само изглеждат страшни, всъщност са много вкусни.
-
Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
-
Идеи за градински декор, които можеш да направиш сам с материали от Mr. Bricolage
-
Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април
-
За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция