Необходими продукти

75 гр. масло

4 големи картофа

32 бр. аншоа

4 сл. риган

4 средно големи домата

1 листа пресен босилек

200 мл. зехтин

110 гр. листа от рукола

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Загрейте фурната до 220 градуса.

2. Разтопете маслото и намажете с него дъното на кръгла тава.

3. Наредете нарязаните на кръчте картофи, така че плътно да покрият дъното на тавата.

4. Отгоре подредете един пласт аншоа, така че опашките на рибките да сочат към центъра на съда.

5. Поръсете с ригана и отгоре сложете нарязаните на дребно домати. Подправете със сол и черен пипер и поставете във фурмната за 6-8 минути (докато картофите и рибата омекнат).

6. Бланширайте босилека във вряща подсолена вода за една минута, след това изцедете и поставете подправката в студена вода.

7. Сложете листата босилек в блендер, сипете вътре зехтина и разбийте за около 2 минути. След това прецедете.

8. Върху готовото ястие поставете листенца от руколата, напоени със зехтин и залейте със сместа от босилек и зехтин.