.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Тази неделя ул. "Пиротска" се превръща в сцена на визуалните изкуства

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110859552.jpg
Фестивал "София диша"
Част от Културния календар на Столична община - музика, танци, конкурс за най-оригинална поговорка, оцветяване на карти на София и още

9 август е втората неделя от програмата на фестивала "София диша", която ще бъде посветена на визуалните изкуства. Ще се проведе на ул. "Пиротска" от 16.00 до 22.00 часа. Една от най-старите улици в София ще се превърне в сцена на визуалните изкуства и тяхното непосредствено представяне от български и чуждестранни съвременни артисти. Ще има също танци и музика от млади артисти от 10 различни националности. 

Създателите на LinguCards – познатите двуезични илюстрации на поговорки с едно и също значение в различните езици, са подготвили игра и работилница за илюстрация на любима поговорка и конкурс за най-оригинална поговорка.

Проектът "София за малчуганите" е голяма рисувана карта на София, с размер за оцветяване 70 x 100 см., която всяко дете ще може да оцвети, както и ще открие своите любими забележителности.

На ул. "Пиротска" ще бъдат представени илюстрации, рисувани върху хартия с акрилни маркери и туш, както и създаването на ръчно изработени чрез фотографската техника от ХІХ век – циантопия – картини, чанти, фотограми и картички. Художници и приложници ще покажат процесите по създаване на графика (линогравюра) и също ще може да се наблюдава изработване на пясъчна мандала. За почитателите на комиските Ко-миксер са подготвили срещи с автори и художници, познати от изданията им.

Престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства ще бъдат забранени, както следва тук>>>.

Как ви действа есента?