.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

The Bridge Fest става първият фестивал с нулев отпечатък в България

LadyZone | преди 9 седмици
Facebook/@thebridgefestival
Снимка: Facebook/@thebridgefestival
Десетото издание на най-големия тийн фестивал събира повече от 400 арт таланти във Видин

От 13 до 21 юли град Видин ще е домакин на най-големия тийнейджърски фестивал в България -The Bridge Fest. Събитието ще събере 400 талантливи младежи на възраст от 14 до 21 години от цялата страна, които имат желание да създават изкуство. По време на фестивала ще се проведат над 20 работилници за визуални изкуства, архитектура, дизайн, танци, музика и други. В рамките на една седмица младите арт хора ще имат възможност да реализират своите идеи и да усъвършенстват уменията си.

За юбилейното 10-о издание на The Bridge Fest организаторите са си поставили амбициозната задача да превърнат събитието в първия фестивал у нас с нулев отпечатък или ZERO WASTE. Тази цел ще бъде постигната с подкрепата на Системата на Кока-Кола в България и ЕКОПАК, които чрез съвместната си екологична инициатива „Моят зелен град“ ще подпомогнат разделното събиране на отпадъци на територията на фестивала и ще насърчат вдъхването на нов живот на отпадъците от пластмасови опаковки.

„Намаляването на негативния отпечатък на всеки един от нас ще бъде основна тема в тазгодишното издание на фестивала. За да популяризираме този модел на поведение сред тийнейджърите, сме създали обучителни програми за популяризиране на екосъобразни навици. Цялото количество отпадъци на територията на фестивала ще се събира разделно и ще бъде използвано за създаване на изкуство“, разказа Михаил Стефанов, организатор на The Bridge Fest.

The Bridge Fest

Темата за опазване на околната среда и еко образованието ще е централна за няколко от ключовите работилници на фестивала. В тази за архитектура ще бъде вдъхнат нов живот на пластмасовите отпадъци с изработката на макети. В уъркшопа за „Влог и режисура“ ще бъдат заснети интерактивни видео уроци за опазването на околната среда от тийнейджъри за тийнейджъри. В работилницата „Handmade“ ръчно ще бъдат изработени различни артикули от рециклирани материали. 

В рамките на юбилейното издание на фестивала ще се включат и ментори от образователната програма на Кока-Кола Youth Empowered, които ще споделят как разгръщат своята креативност в работата си, а специалисти от TELUS International Europe ще подготвят младежите за техните първи интервюта за работа.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?