.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Master of Art" представя над 60 заглавия от цял свят

Евгений Милов | преди 1 година
Master of Art
Снимка: Master of Art
Кинофестивалът ще се проведе между 20-30 април в София

Кино "Люмиер" ще представи над 60 документални филми от цял свят между 20-30 април, посветени на големите имена в световното изкуство и култура в рамките на кино фестивала "Master Оf Art", който се провежда за втора поредна година и е единствен по рода си в Югоизточна Европа.

Всички заглавия от програмата са премиерни за страната ни, а сред големите творци, на които са посветени филми, са имена като Клод Моне, Йеронимус Бош, Пикасо, Ян Флеминг, Йосиф Бродски, Дейвид Линч и много други.

Целта на феста е да представя най-добрите документални филми в областта на музиката, танца и театъра, изобразителните изкуства, архитектурата, дизайна и литературата, както и рекламни арт продукции създадени по света след 1 януари 2015 г. По този начин фестивалът се стреми да приобщи максимално българската публика към съвременните световни тенденции в тези сфери. Тазгодишното издание има и две нови категории: „съвременно изкуство, арт инсталации и протестно изкуство” и „арт видео игри”.

"Мисията на "Master of Art" съвпада с тази на НДК – да даваме алтернатива на масовата култура, като представяме филми и проекти на независими продуценти и режисьори и създаваме възможност за срещи на професионалисти в сферата. За кратко време събитието се утвърди и като форум за развитие на млади таланти от училищата по изкуствата и се стреми да им създаде възможности за стимулиране на творческите им изяви", каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Прожекциите са в кината "Люмиер" и "Одеон", "G8" и "Евро Синема", а повече за конкурсната програма и промоциите за фестивала може да видите в началото на април тук.

Master of Art
Снимка: Master of Art
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?