За последно имахме възможност да гледаме Камерън Диас във филм или сериал през 2014 г., когато излезе третата екранизация на мюзикъла „Ани“. През следващите 3 години актрисата отсъстваше от екраните, а през 2017 потвърди, че окончателно приключва с актьорската си кариера.

Тази седмица Камерън Диас даде интервю за сайта instyle.com и заяви, че е доволна от решението, което е взела:

Станах известна преди 25 години, когато бях на 22. От тази гледна точка ми се струва, че съм дала повече от половината си живот на хората. Чувствам, че имам право да си дам малко време за себе си, за да подредя живота си и да реша как (и дали изобщо, ще се върна. Не ми липсва участието във филми.

Камерън Диас

Актрисата беше забелязана и стана известна още след първия филм, в който участва – „Маската“ с Джим Кери през 1994. През следващите години се изявяваше в много успешни филми, като „Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Ах, тази Мери“, „Ангелите на Чарли“, „Ванила Скай“, „Шрек“ и други.

Камерън Диас в „Ангелите на Чарли“
Снимка: Getty Images

Камерън Диас гледа с известна носталгия към отминалите години:

90-те години са една епоха, която никога няма да съществува отново. Благодарна съм, че имах възможност да съм част от нея. Гледам технологията днес и не мога да повярвам. Да, страхотно е, че можеш да публикуваш всичко в Инстаграм незабавно и че можеш да контролираш собствената си история. Но си вързан към телефона си и си зависим от него. Поверили сме целия си интелект на малки машинки, които носим в ръцете си. Загубили сме връзка с човечността си и ми се струва здравословно да не бъдеш държан отговорен за всяка секунда от деня си.

Камерън Диас

Тези дни Камерън има възможност да си позволи да стои извън светлината на прожекторите и не се чувства длъжна да се показва редовно пред камерите, за да не бъде забравена, защото изглежда точно това е целта ѝ:

Страхотно е никой да не знае какво правя. Сега времето е изцяло мое. Вече не правя филми и понеже не продавам нищо, не съм длъжна да давам нищо на никого. Не се занимавам вече с това, живея си живота.

Камерън Диас

Единственият човек, с когото Камерън Диас иска да споделя живота си, е съпругът ѝ Бенджи Мадден. Китаристът и актрисата се ожениха през 2015 година.

Бенджи Мадден, съпругът на Камерън Диас
Снимка: Getty Images

Женитбата ми с него беше най-хубавото, което някога ми се е случвало. Съпругът ми е най-добрият. Най-страхотното човешко същество и отличен партньор.

Камерън Диас

Актрисата скоро ще навърши 47 години, но изобщо не е притеснена от напредващата възраст:

Знаете ли какво, според мен 40-те са най-доброто десетилетие. Ставаш по-честна със себе си и започваш да правиш необходимите промени, защото имаш възможност да почерпиш от четири десетилетия опит. Освен това започваш да минаваш през физически промени, но знаеш, че няма какво да направиш. Аз често си казвам, че съм на 47 и знам, че никога отново няма да съм толкова млада, но това не ми пречи. Благодарна съм за всеки момент, който преживявам.

Камерън Диас

Камерън Диас поддържа връзка с приятелките си Гуинет Полтроу и Никол Ричи. Бившата актриса обещава скоро да направи нещо, най-вероятно свързано със здравословния начин на живот, но засега е твърде рано да разкрие какво е то.