.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Париж е българският спектакъл на Sofia Dance Week

LadyZone.bg | преди 6 години
Париж
На 3 октомври от 20.00 часа в зала 11 на НДК ...

... ще можете да се насладите на българското участие на Sofia Dance Week 2012 в лицето на хореографа Иво Димчев, танцьора Християн Бакалов и тяхното представление "Париж". Те ще ни поднесат безмилостен спектакъл, вдъхновен от живота в изгнание.

„Париж” е концептуално дело на Иво Димчев, който се занимава със съвременни форми на танци като хореограф, актьор, танцьор, пърформър, физически артист. От години живее и работи в Белгия и вече е едно от имената-емблеми със световна кариера в областта на съвременния танц и пърформанс. Представленията му са в граничните пространства между театъра, танца, пърформанса, физическата инсталация. Те са изключително двойствени заради наличието на болка и ирония, автобиография и измислица, откровение и фалш, мяра и извънмерност, красота и грозота. Димчев има участия в престижни танцови форуми в цял свят, носител е на множество награди, а тази година неговото представление „The P Project” беше избрано да закрие най-големия фестивал за съвременен танц "ImPuls Tanz" във Виена.

Париж

Изпълнението на спектакъла е поверено на световноизвестния български танцьор Християн Бакалов. Той завършва Държавното хореографско училище, а през 1991 г. се присъединява към световноизвестната балетна трупа „Младия балет на Франция”. В периода 1992-1999 г. е част от трупата на Националния хореографския център за съвременен танц „Claude Brumachon” в Нант, Франция. От 1999 г. досега Християн Бакалов е артист на свободна практика. Работи с най-успешните и известни режисьори и хореографи като Jerome Bel, Robert Wilson, Jan Farbre и Иво Димчев. „Париж” е първият от трите проекта на Иво Димчев, в които Бакалов участва.

За самото представление - Париж винаги е бил идеалното убежище в очите на емигранта: спасителна дестинация още за първите бежанци от съветския режим в началото на 20-те години на ХХ век, както и за интелектуалния елит, бягащ от репресивните политически режими в света (Испано-Американски, Африкански или Китайски). Това е градът с много дълга история на стачки, провокирани от бедни имигранти, недоволни от нискоквалифицирания труд, бунтуващи се срещу расовата, социална и образователна дискриминация, с която се сблъскват ежедневно. Съвременен Вавилон, където таксиметровите шофьори са професионални танцьори, музиканти и учени.

* "The P project" се сменя със спектакъла на Иво Димчев "Paris" по технически причини.
* Спектакълът не се препоръчва за лица под 18 години.

Цени на билетите от 10 и 20 лв.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?