Представяме ви две книги, които заслужават вниманието на всеки, обичащ заплетените сюжети, интригуващите развръзки или пък света на фентъзито.

Първото ни предложение е новият роман на Джъстин Кронин – "Проходът. Книгата е магично фентъзи, което самият Стивън Кинг препоръчва. Историята пък разказва за края на света, какъвто го познаваме и за едно начало, което по-скоро прилича на край.

"Случи се бързо. За 32 минути един свят загина и се роди друг.”

След пробив в системата за сигурност на таен проект на САЩ, се появяват чудовища, създадени в ужасяващ военен експеримент. Оцелелите нямат друг избор, освен да се включат в битка с неясен изход. Между тях са агентът ФБР Улгаст, който се измъчва заради стореното от него и шестгодишното сираче Ейми, спасено от невъобразим по своята чудовищност научен проект, отключил апокалипсиса.

За Ейми бягството от огнището на трагедията е началото на много по-дълга одисея, обхващаща километри и десетилетия до онзи миг и онова място, където тя трябва да спре хода на събитията, които никога не е трябвало да се случват.

Един роман, който ще ви държи нащрек и ще ви завладее по присъщия само на много увлекателните книги маниер. От ИК "Локус Публишинг".

Второто ни предложение е една класика, с която спокойно можете да си запълните библиотеката с вечни заглавия. Царицата на криминалния жанр – Агата Кристи и нейният чудесен и странен герой Еркюл Поаро, отново ще ни забъркат в сложно престъпление и неговото разрешаване в книгата "Карти на масата".

Поаро е поканен на странна партия бридж в дома на богат и екстравагантен мъж. Но играта на карти се превръща в разследване на убийство, когато домакинът внезапно умира. Може ли присъстващите следователи – Поаро, комисар Батъл, полковник Рейс и Ариадни Оливър – да открият кой от останалите четирима гости е извършителят? Защото всеки от тези четирима е имал възможност и всеки от тях веднъж вече се е измъкнал безнаказано с убийство... От ИК "Ера".