Магазини затварят врати. Помещения стоят празни, а пожълтялата по краищата хартия с надпис "Дава се под наем" прилича на некролог. Хора губят работата си, възможността да обслужват кредитите си, жилището си. Това е от черната хроника.

В бялата обаче е арт проектът Feed your soul. Защото по-важно от всякога е именно в тези несигурни времена да останем позитивно настроени.

Ицко Финци от години не четял вестници и не гледал телевизия. Пазел се. Със сигурност е запазил много по-голяма доза оптимизъм в себе си от жената , която се прибира от работа и докато приготвя вечерята, задължително пуска телевизора, за да чуе новините.



А правят ли лошите новини душите ни по-добри?

Jen Wallace от Indie Fixx се опитва да нахрани душите, като се надява свободният арт проект да донесе повече усмивки по лицата на хората.

Всеки месец във Feed Your Soul: the free art project тя споделя творбите на различни дизайнери, художници и артисти, които е поканила за участие. Всеки от тях предоставя свой принт, рисунка, плакат (или както искате ги наречете), които могат свободно да се свалят, принтират поставят в рамки, декорират на стените, доставят радост.



На въпроса защо го прави, тя отговаря така: „Обичам изкуството, но знам, че когато хората започнат да затягат кесиите, не са склонни да харчат пари за неща, които не са необходими за оцеляване, като например книги, списания и картини. Но изкуството е важно за душата. То ни помага да се подмладим, провокира мисълта ни, предлага ни вдъхновение и може да озари един иначе мрачен ден.

Използването на принтовете е само за лични нужди. Те не бива да бъдат продавани или разпространявани с друга търговска цел. Туитването, блогването и линкването за сметка на това са препоръчителни. Стига да се направи с нужното уважение към проекта и дизайнерите.