Последният мюзикъл на Младежки театър „Николай Бинев” събира на едно място и в два часа любовта към танца, към другия, към себе си и няколко повече от чудесни актриси (+ един актьор).

Животът не е никак лесен, но за щастие имаме чудесната възможност да се откъснем от грижите си и да станем съпричастни към съдбите на измислени герои, които понякога много приличат на нас самите.

„Стъпка напред” е мюзикъл  - естествено има много танци и песни, но също така е и пълен с човещина – за любовта, за трудните роли, които избираме да играем пред хората, за приятелството, за тайните… за всичко онова, което вълнува жените.

Историята е простичка – виждаме героините (и единствения герой) да се срещат всяка седмица, за да избягат от ежедневието си чрез уроци по степ-танци. Мотивите на всеки от тях да бъде там са различни, каквито са и самите образи, с които се срещаме.

Галерията от характери е богата: виждаме отново срамежливата и хрисима жена, луда по каузите и благотворителността, амбициозната кариеристка, издържаната от съпруга си кокона, пълничката и до болка откровена истинска жена, влюбената в съпруга си хубавица… Малко по-малко измежду всичките танци, песни и шеги, разбираме какво всъщност се крие зад привидното.

В ролите са някои от най-обичаните ни актриси: Меглена Караламбова (гост), Антоанета Добрева – Нети/ Ярослава Павлова, Силвия Лулчева, Мая Бабурска, Анна Петрова, Зорница Маринкова, Гергана Христова, Цветомира Даскалова (гост), Мариана Миланова, Светослав Добрев.

Мюзикълът не е дълбокомислен и метафоричен, но затова пък е забавен, а понякога и съвсем малко тъжен.

Със сигурност обаче зарежда с много позитивно настроение – нещо, от което всеки има нужда. Не само веднъж седмично, но и толкова може да е достатъчно. Както разбираме и от самия мюзикъл

Гледайте "Стъпка напред" в Младежки театър "Николай Бинев" на 30 ноември (четвъртък) от 19:00 часа.

Можете да го видите също и на: 8, 22 или 30 декември, часът и за трите дати отново е 19:00.