Проба – грешка, проба – след като миналата година момчетата от "Cypress Hill" не успяха да се качат на сцената на "Elevation" заради силните ветрове и отменената втора вечер, тази ще бъдат отново тук, за да потвърдят нагледно, че и след толкова много години (започват като банда през 1988г.) те все още сa поне наполовина толкова loco, колкото в началото на кариерата си. Или поне на това се надяваме всички, които някога по купони въртяхме до припадък… да речем “Rock/Rap Superstar”, "Latin Lingo", "Boom Biddy Bye, Bye", “Tequila Sunrise” и/или “Insane in the Brain”. Макар B-Real да беше тук вече няколко пъти и дори и на някого да му се струва, че Cypress са бита карта, истината е, че добрата музика няма срок на годност. Особено, когато имаш шанс да я чуеш на живо. А латино хип-хопът от Калифорния, смесен с малко по-тежки китари и лесно различимия глас на B-Real, не е нещо, което се пропуска току-така. Затова с радост отпускаме поправителен на феста и стискаме палци този път да мине за 6.

И тъй като знаем, че за успешното и леко взимане всеки изпит, най-важна е добрата подготовка - убедени сме, че Elevation не си почиват - другото ново попълнение във все по-приятния лайн-ъп е един ридим любител с доста добри не толкова познати парчета (още отпреди да започне да популяризира денсхола, като го поп-облагородява), но и с някои много приятни MTV хитчета – Шон Пол. Момчето е от Ямайка и прави слънчева и неангажираща музика, а за Elevation идва с нов албум на име "Tomahawk Technique".



Cypress Hill и Шон Пол се присъединяват към Ерика Баду, Nneka, Kosheen, Fatboy Slim, Walk Off the Earth, Groove Armada, Parov Stelar Band, Chambao, Roni Size и изобщо - ако това е някакво своебразно училище, слагаме го първо желание в списъка.

Elevation ще се случи на 23 и 24 юни, с подгряваща вечер на 22-ри за всички със закупени билети.