.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Каним ви на литмоб

| преди 6 години
389475.jpg
Снимка: LadyZone.bg
На 11 май, петък, елате точно в 12:00ч. на обяд на Попа и си донесете текст, свързан по някакъв начин с "живота" след смъртта, за да станете част от "Седмици на четенето" и първият литмоб от проекта.

Вече всички (или поне много хора) научиха какво е флашмоб - нали се сещате за тези изненадващи, предварително организирани групи хора, които се появяват на някое обществено място и танцуват, пеят, возят се голи в метрото или пък започват незабавен бой с възглавници?

Ами, литмобът е на същия принцип, само че вместо някое от гореизброените действия, участниците се появяват на открито, за да... почетат. Темата на въпросния литертурен моб е "Post Mortem" и всъщност е част от "Седмици на четенето".

Какво трябва да направите, за се включите? Много е лесно - на 11 май, петък, елате точно в 12:00ч. на обяд на Попа и си донесете текст, свързан по някакъв начин с "живота" след смъртта. Няма значение дали е писан от вас или от автор, когото харесвате, важното е да го прочетете на глас. На листа ви е добре да има следната допълнителна информация:
- “Градски четения” (литмоб)
- „Post mortem”, 11 май 2012
- името на автора и произведението + (ако е различно) името на този, който го e прочел на глас

Как по-конкретно ще се случи всичко?
Точно в обявения час (12:00) някой от организаторите ще започне да чете. Верижно и един по един ще се включват и всички останали, за да се достигне до точката на всеобщо едновременно четене. Изчаквайте се малко. Накрая оставете текста си в специален литературен кош.

И "помнете, че след края на литмобовете, след края на литературата и след края на историята, четенето по улиците продължава." - напомнят организаторите, а на нас не ни остава друго, освен да се съгласим с тях.

Заповядайте!

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
С какво спите?