.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

30 карти за оцветяване представят "СуперЖените"

Евгений Милов | преди 38 седмици
СуперЖените
Снимка: БХК
Образователната колекция разказва за значимите жени в историята

"СуперЖените" е образователна колекция от 30 карти за оцветяване, с които ще научите за редица важни за историята жени от различни епохи, представящи всевъзможни професии, религии и етноси: художнички, писателки, учени, актриси, джаз певци, политически лидерки, лекарки, адвокатки, спортистки и много други.

"СуперЖените" трансформира всяка история в пъстра илюстрация с много любопитни и красиви детайли. Това е първата подобна поредица, публикувана в България.

В колекцията ще откриете илюстрации на паметни личности като българската общественичка Екатерина Каравелова, основателка на Българския женски съюз. Както и на американската певица и пианистка Нина Симон, тясно свързана с борбата срещу расизма в САЩ.

Дори и днес често чуваме, че жените нямат съществен принос за развитието на изкуството, науката и обществения живот. Истината е, че супержените са навсякъде около нас и е изключително важно да знаем повече за тях.

"СуперЖените" има за цел да запознае малки и големи с различни модели на подражание, които са източник на вдъхновение, смелост и сила. Момичетата трябва да могат да избират сами своето призвание и никога да не чуват репликата, че нещо не е тяхна работа. Основното послание на колекцията е, че когато момичетата се подкрепят взаимно, се случват прекрасни неща.

Повече за "СуперЖените" вижте в сайта на Българския хелзинкски комитет (БХК).

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?