.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За късмет в Година на Огнения петел - сребърни монети с вградено златно 

| преди 2 години
петел
Снимка: iStock
Рибите кои носят късмет и благополучие

С наближаването на коледните празници, у нас пуснаха атрактивни колекционерски монети, които са посветени на късмета и просперитета. Една от най-атрактивните серии на бранда за модерна нумизматика Monetti представлява първата в света сребърна монета с вградено кюлче гигант. Тя е 1 унция (31,10 г) и съдържа кухо кюлче, което е от 1 грам чисто злато. То е наречено гигант, тъй като е издуто до размер от 28х11х9 мм и изглежда като 20-грамово.  Формата му наподобява старо азиатско кюлче, което е заобиколено от кои - риби, които в Япония носят късмет и благополучие. 

монети

Други интересни серии, които от октомври месец са в обращение, са тези, посветени на деветото животно от китайският лунен хороскоп и под чийто знак ще премине 2017 година – петелът. За изработката на монетите са използвани разнообразни материали като седеф, нефрит, злато и сребро.

монети

Впечатление прави емитираната от Остров Ниуе с номинал 1 новозеландски долар сребърна монета с позлата. Тя изобразява седем позлатени пера, които заобикалят изображението на петел и носят късмет на своя собственик. В китайската култура числото 7 се асоциира със съвършенство, късмет и хармония, а от друга страна златният цвят е свързван с богатството и просперитета. Колекциите включват още подходящата за подарък на най-малките сребърна монета, изобразяваща захарно петле. Има и такива с изображения на символа на 2017 върху червеникав седеф или с китайското название на годината на петела върху нефрит.

монети

Петелът е деветото животно от китайският лунен хороскоп. 2017 година не е просто Годината на Петела, а е Годината на Огненият петел. Петелът е роден под знака на искреността. Той е ярък, колоритен образ. Педантичен е и отличен организатор, при възможност, винаги планира предварително действията си. Петелът е високо интелигентен и обикновено много образован. Има добро чувство за хумор, както и дар слово. Хората, родени в Година на петела, ще направят добри постижения в кариерата си през 2017, ако поемат инициатива. 

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?