.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какви са ползите за лицето, когато не използваме грим

Евгений Милов | преди 50 седмици
женско лице с грим
Снимка: iStock
Топ 10 от "The List"

За повечето жени слагането на грим сутрин е рутина - като миенето на зъбите, но непрекъснатото използване на грим възпрепятства обновяването на кожата на лицето.

Съществуват редица ползи за лицето, когато не използваме грим - като предотвратяването на суха кожа. Щом забравим за грима, позволяваме на кожата да образува нови клетки, което й придава по-свеж и младежки вид.

"Един от основните проблеми, възникващи когато не почистваме лицето си преди лягане, е, че това възпрепятства естествената подмяна на кожата, при която мъртвите клетки се подменят с нови. Мъртвите клетки се натрупват, което води до изсушаване на кожата", заявява д-р Рейчъл Назарян пред "Marie Claire".

женско лице с грим
Снимка: iStock

Гримът засилва бръчките, въпреки че се използва от жените, за да ги прикрие. С времето гримът се наслагва в порите и бръчки, като само ги подчертава още повече. А спрем ли да използваме грим ежедневно, порите ще се смалят, защото няма да се запушват толкова, и така кожата ще стане по-гладка и деликатна.

Вижте още ценни ползи за лицето без използване на грим в "The List".

Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?