Колко жени могат да се похвалят с гладка и здрава кожа, без никакви проблеми? Тези, чиито снимки са обработени с Photoshop и… Бриджит Бардо. Понеже не съм никоя от изброените, имам кожа от смесен тип – с омазняване в Т-зоната, малко разширени пори и тук-таме някоя досадна пъпка. Хубавото е, че не е чувствителна – не се зачервява от тъкани, допир и други раздразнения, не се лющи, няма петна. Обичам да се гримирам, когато излизам. Слагам фондьотен (понякога и основа), малко пудра, руж. Но дори да не беше гримът, заради типа на кожата ми и силното замърсяване на въздуха в София, грижливото почистване е много важно за мен.

След като тествах четката за лице от комплекта Braun Silk-epil SkinSpa, мислех, че марката няма да предложи скоро нещо ново в тази насока. Обаче ме изненадаха. Появи се Braun Face 2 в 1 – мини епилатор за лице и четка за дълбоко почистване.

Мазната кожа се отблагодарява с това, че старее по-трудно. Но за да изглежда добре, трябва задължително да е почистена. И разширените пори изглеждат по-малки, ако са чисти. Измиването на лицето с четката мога да сравня с почистване с едра скраб. Едновременно с това въртеливите движения масажират и след това кожата е видимо по-мека и гладка.

Ако да имаш хубава коса, която да поддържаш с DISCIPLINE на KÉRASTASE, или дълги мигли, които да подчертаваш с Volume Million Lashes So Couture на Loreal e готино, то да имаш мустаци над горната устна съвсем не е. Аз съм от щастливките ненаградени с тази екстра. Въпреки това реших да прокарам мини епилатора над устната си. Усетих леко боцкане, което иде да покаже, че все пак е имало някое и друго излишно косъмче. Усещането не е неприятно, но определено трябва време, за да се свикне. По спецификации мини епилаторът премахва четири пъти по-къси косъмчета от кола маската и оставя кожата гладка за повече от четири седмици.

Други плюсове - компактен е (тънък, дълъг не повече от педя), може да се използва под душа, икономичен - работи с една батерия от 1,5V. Черешката на тортата е малкото стилно огледало с лампичка.