.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 съвета за влизане във форма за плажа (без фитнес) - част 1

Станимир Михов | преди 9 седмици
плажно тяло
Снимка: iStock
Съветите на Станимир Михов за мечтаното плажно тяло без тежки физически упражнения

Желанието да сме във форма може да се появи по всяко време, но по обясними причини е особено силно през лятото. Проблемът е, че хората често се сещат в последния момент и започват да търсят крайни диети за постигане на бързи резултати, които често са нездравословни. По този начин се губи тонус и енергия за каквито и да е приятни активности по време на почивка. В тази статия фитнес инструкторът Станимир Михов представя съвети, с които ще се доближите по-бързо до желаното плажно тяло, без да се ограничавате до пакет солети дневно. Следват 7 съвета за влизане във форма за плажа:

1. Намалете с малко приема на захар

Съвсем малка промяна в ежедневните хранителни навици, може да даде бърз резултат. Редуцирайки приетото количество захар е именно такъв вид промяна. Има редица проучвания, които показват как при еднакъв брой приети калории, групите приемали ниско количество захар и прости въглехидрати, горят повече калории дневно, спрямо тези, които са били на режим с нисък прием на мазнини (често срещано при рестриктивна диета). Консумирането на храни и напитки, съдържащи фруктоза, също имат свойството да допринесат за покачването на килограми и мазнини като цяло. Прекомерната консумация на сладки храни през продължителен период от време е предпоставка за резистентност към хормона инсулин. Ефектът от тази резистентност е забавен метаболизъм и складиране на допълнително количество мазнини. Инсулинът не е единственият хормон засегнат от прекомерната консумация на захар. Тя също взаимодейства с функцията на лептина. Този конкретен хормон е отговорен за контролирането на апетита.

плажно тяло
Снимка: iStock

2. Намалете с малко приема на сол и увеличете приема на вода

Прием на по-големи от препоръчителните количества сол, почти винаги се изразява във водна задръжка. Тази водна задръжка може да е причина тялото да изглежда по-воднисто и много по-неоформено, отколкото всъщност е. Вместо да спирате напълно прием на сол, за да избегнете този ефект, намалете със съвсем малко и/или заменете обикновената, с хималайска сол. Може да подсилите ефекта като увеличите и с малко приема на вода или добавите към водата натурален зелен чай (300-500 мл. на всеки 2-3 дни). Също така консумацията на 1-2 чаши вода преди хранене може драстично да намали общия прием на калории, което прави достигането на дневен калориен дефицит и изгаряне на мазнини много по-лесна задача.

3. Увеличете кардио тренировките

В случая ще е достатъчно да добавите 15-20 минути ниска до средно интензивна активност, над всичко, което изпълнявате в момента.

Примери за кардио тренировка:

- Изкачване на стълби

- Изпълняване на няколко упражнения със собствена тежест едно след друго – коремни преси, лицеви опори, кофички на стол, подскоци, планк

- Бързо ходене или бавно тичане

- Скачане на въже

В случай, че тези 20 минути кардио активност са ви прекалено скучни и това е причина да ги пропускате, моята препоръка е да добавите аудио книга. Ще останете изненадани как слушането на любима книга или подобряването на знанията ви може да направи досадните минути кардио да преминат неусетно – нужно е да опитате.

Очаквайте продължение на съветите на инструктора Станимир Михов за влизане във форма за плажа (без фитнес)!

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?