Оказва се, че средностатистическата жена забравя средно по пет важни неща всеки ден – това твърдят група британски учени.

Напълно нормално е жените често да забравят, а вината за този техен навик е основно в наличието на прекалено много стрес. Според проучване на британски специалисти модерната жена забравя по пет неща на ден, което най-често се дължи на натоварения й работен график в забързаното ежедневие. Какво най-често пропускат да направят жените ли? Да поздравят приятел за рождения му ден или да отговорят на обаждане или SMS.

Интересен факт е, че много жени забравят имената на колегите си, да пуснат хартия в принтера или даже да ядат. Повече от половината анкетирани жени признават, че това им се случва, защото обикновено правят по няколко неща наведнъж. Всяка пета жена се оплаква, че не разполага с достатъчно часове в денонощието, за да свърши всички планирани задачи.

Голяма част от участничките в проучването споделят също, че с възрастта разсеяността им се превръща в голям проблем. Момичетата забравят паролата си в електронната поща, оставят прането в пералнята или не помнят къде са оставили мобилния си. Също така прекомерната им натовареност им пречи да запомнят, че трябва да изхвърлят боклука или да измият колата.

Най-забравяните неща сутрин? Дамската чанта, слънчевите очила и ключовете.

Резултатите от изследването показват, че 12% от слабия пол забравят да изключат будилника през почивните дни, в резултат на което и в събота стават в ранни зори, дори и да не искат.

Тези заключения са направени въз основа на резултатите от проучване на 2000 британки, съобщава БГНЕС. Според нас и българките не са много различни по тези параграфи, вие какво забравяте най-често?