Мартеничките на Вили са може би най-смислените мартенички, които може да купите и да подарите на близките си, защото са изработени с цялата обич и старание, за да носят на хората здраве! Пропити са и символизират истинските мечти и надежди на едно момиче да проходи.

Виолета Димитрова е на 22 години. През 2013 г. й поставят диагнозата атаксия на Фридрайх – рядко генетично заболяване, което постепенно отслабва краката й и от 5-6 години тя изцяло се придвижва в инвалидна количка. Коварната болест не може да спре мечтите на младото момиче и в момента Вили е студентка четвърти курс в Софийския университет със специалност "Предучилищна педагогика с чужд език".

Снимка: Личен архив

От 2014 година се лекува с лекарство, което е в клинично проучване в чужбина.

„В България го внасят за мен от Александровска болница, но не се заплаща от държавата. Заплащаме го лично“, споделя ни Вили за ежедневната борба, която води тя, заедно със своята майка.

Лъчът надежда за пълното й излекуване се появява през 2023 година. Вили го нарича чудо, което очаква да промени живота й.

„През миналата година беше одобрено първото официално лечение за моето заболяване в САЩ, от преди няколко седмици е одобрено и в Европа и ми предстои борба да може да дойде по-скоро в България, за да започна да се лекувам.“

Майката на Вили е неин личен асистент от 5 години. За съжаление, през септември 2023 година тя също чува страшна диагноза – рак на гърдата. В момента е на химиотерапия.

Снимка: Личен архив

Въпреки сложното здравословно състояние на майка и дъщеря, двете и тази година продават мартеници – от 24 февруари се редуват да предлагат своите бели и червени ръчно изработени красоти на масичка в Mall of Sofia, на бул. Ал. Стамболийски, етаж Партер, срещу магазин H&M, от 13 до 19 часа. Масичката и те зад нея ще са там до 1 март включително.

„Ние с мама изработваме мартеничките. Влагаме в тях цялата си обич и старание, за да носят на хората много здраве, много добър късмет, щастие, успехи, дълголетие и благополучие“, споделя ни Вили.

За всички, които нямат възможност да посетят столичния търговски център - могат да поръчат от Вили чрез страницата й във Фейсбук - Vili Art - Support cure. Там ще бъде съобщавано и за евентуална промяна в работното време на масичката.

Снимка: Личен архив

Преди да се разболее, майката на Вили пише стихове. Най-ценният й труд излиза от печат през октомври миналата година – стихосбирката, посветена на дъщеря й „От обич“.

Снимка: Личен архив

„Както казва майка ми в стихосбирката – „животът, колкото и да е труден, е безценен дар и борбата трябва да се води до последен дъх.“