Виолета Димитрова прави гривни за здраве. И го желае на всеки, купил си мартеница от малкия щанд, на който продава, заедно с майка си, покрай 1 март тази година. Вили има рядко генетично заболяване - атаксия на Фридрайх. От него страдат само десетина човека в цялата страна. Това  не й пречи червените и бели, на които ниже мъниста, да са нейното пожелание за живот без болести. 

Защото всеки може да дава, когато има. Но да съумееш да дадеш когато нещо ти е малко или липсва, тогава показваш истинската си същност.  

Като малка обича да играе, да тича и да се смее. На 11 години обаче животът й рязко се променя. Започва да губи контрол над тялото си, заради рядкото заболяване. 

"Най-гадното беше, когато седнах в количка. Тъй като тогава отношението на хората към мен се промени. Започнаха да ме избягват, да си мислят, че понеже съм в количка, съм непълноценна и не съм като другите хора", споделя Вили. 

От седмица момичето и майка й имат щанд с мартеници в столичен мол. Какво иска да направи със събраните средства и какво мечтае да учи - споделя във видеото. 


Целия материал гледайте в "Преди обед".