Освен че е брилянтен на корта, Джокович е пример и за човек, когото познват по цял свят, но е здраво стъпил на земята. Сръбският тенисист непрестанно показва колко добре се чувства, вършейки обикновени дейности от ежедневието, с които никой не свързва звезда като него. 

Двамата с Йелена се женят в сръбския крайбрежен курорт Свети Стефан през 2014 г. Първото дете на двойката се ражда през октомври същата година. А Тара, тяхната дъщеря, идва на бял свят през септември 2017 г.

Снимка: Instagram

"Не знам какво е определението за успех. Ще се съгласите, че има хора, които са женени от много дълго време и са нещастни. Не мога да твърдя, че сме пример за успешен брак. Все още сме млади хора, които се променят. Предстоят ни всякакви неща. Доволна съм, че имам приятел в негово лице и че той има приятел в мое. Ако останем приятели до края на живота си, това ще бъде успех за мен." - това сподели съпругата му йелена в интервю лед премиерата на филма "Мъдростта на травмата" в Подгорица.

Благодарение на съпругата си Йелена и дъждовете в Париж той направи и първи си стъпки в... плетенето. Дали се справя - вижте във видеото. 

Джокович е твърд антиваксър.

Има непоносимост към глутена, заради което не консумира пица и спагети, макар да са едни от любимите му грани. Тенисистът издаде книга за правилния начин на хранене и диетата си. 

И двамата с Йелена водят много здравословен живот. Единственият човек, който не спазва правилото за ядене на безглутенови палачинки е майка му. 

Освен с тениса, се занимава с йога и медитация.

Много пъти е доказвал, че славата по никакъв начин не му е повлияла, а част от парите, които е спечелил от спорта често дарява за благотворителност. Сръбският тенисист използва всяка възможност, за да благодари на своите сънародници за подкрепата, която са му оказали по време на цялата му кариера.

През 2019 г., докато беше в сръбския град Брзече (Brzeće), той помогна на местни фермери да вадят картофи. 
През 2017 година сърбинът отвори трети ресторант, който сервира безплатна храна на бедни хора. С този жест Ноле сподели, че иска да се отблагодари на феновете си за подкрепата по време на кариерата му.

Снимка: Facebook

"Парите не са проблем за мен. Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия", заяви тогава Джокович.